2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Eger

80. születésnapján köszöntötték Korda Györgyöt

Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét. Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is – így köszöntötte levelében Orbán Viktor miniszterelnök Korda Györgyöt 80. születésnapja alkalmából.

A miniszterelnök jókívánságait Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott adta át az előadóművész születésnapján. A képviselő egy elsőként hungarikummá nyilvánított vörösborral, egy magnum üveges Egri Bikavér borospalackkal kedveskedett Korda Györgynek a jubileum alkalmából.


A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait, és a „megannyi örökzöld slágert”, amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat. Korda György pályafutásának 60. jubileumi évfordulóját is ünnepelte, amelyre a miniszterelnök levelében is kitért. A jövőre nézve pedig jó egészséget és „kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket” kívánt az előadóművésznek.

Kapcsolódó Cikkek