EUR: 323,93 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Külföld

90 évesen is kifutón marad a modell

Daphne Selfe, akit a világ legidősebb manökenjeként tartanak számon a szakmában, tavaly ünnepelte kilencvenedik születésnapját, új évi fogadalma pedig az volt, hogy továbbra sem hagy fel a munkával, és esze ágában sincs visszavonulni.

A legendás modellt 1949-ben, 21 évesen fedezték fel. Amikor megszületett első gyermeke, egy időre visszavonult, majd hetvenéves korában újra visszatért az akkor már nagymama. Véleménye szerint a kor már nem számít, nem muszáj fiatalnak lenni. „A modellvilág nagyjai azt állítják, több energiám van, mint a legtöbb huszonévesnek.”


Kapcsolódó Cikkek

 • Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

  Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

  Andrzej Duda lengyel elnök szerdán a nemrég megalapított Virtus et Fraternitas kitüntetést adta át Varsóban 14, különböző országbeli személyiségnek – köztük post mortem a magyar Utassy Loránd ezredesnek -, akik lengyelek életét mentették meg, gyakran saját életük feláldozásával a második világháború alatt és után, a két totalitárius rendszer, a nácizmus és kommunizmus időszakában.

 • Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

  Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

  Története legnagyobb, 150 millió fontos (54,4 milliárd forint) adományát kapta az Oxfordi Egyetem Stephen Schwarzmanttól, a Blackstone befektetési társaság elnök-társalapítójától, a pénz jelentős részéből a mesterséges intelligencia etikai kérdéseit kutató intézetet állítanak fel.

 • Törölte az Adidas világhírű védjegyét az Unió

  Törölte az Adidas világhírű védjegyét az Unió

  Az Adidas német sportszergyártó nem bizonyította, hogy a bármely irányban felvihető, három párhuzamos sávból álló márkajelzésének alkalmazásával az Európai Unió egész területén megszerezte volna annak minden más jelzéstől megkülönböztető képességét, ezért az uniós bíróság helybenhagyta az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) a védjegy törlését előíró döntését.