EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Békéscsaba

250 új munkahely 2019-ben

A napokban Békésen is megtartották a már hagyományos új évi fogadást. A város vezetői a vállalkozások képviselőit, a hivatalok és rendvédelmi szervek vezetőit, a környező települések elöljáróit, az egyházak képviselőit látták vendégül.

A rendezvény Izsó Gábor polgármester évértékelő beszédével indult. Az esemény már 12 éves múltra tekint vissza, azóta kívánják ilyen formában, jó hangulatban indítani az új esztendőt. Polgár az az ember a városvezető megfogalmazása szerint, aki többet tesz a közösbe, mint amennyit kivesz belőle. Hiszen kifele bárki vehet, de kötelessége annyit betenni, amennyit a lehetőségei, képességei engednek. Mit adhat az összegyűlt vendégsereg a városnak? Munkát, lelkesedést és hitet – válaszolta meg feltett kérdését a polgármester.


Az M44-es építése Békésen is új helyzetet teremthet, csökken a település periferikus helyzete. Békés 3,2 milliárd forint támogatást nyert a TOP-os pályázatokon. Befejeződhetett 2018-ban egy csapadékvíz-elvezető építésére irányuló projekt, kialakították egy iparterület infrastruktúráját, felújították a fogorvosi rendelőt, és megépülhetett a gyermekmedence a fürdőben. Mindezek mellett pedig számos kisebb-nagyobb fejlesztés indulhatott el. A 2019-ben induló beruházások 250 új munkahelyet is teremtenek.

Kálmán Tibor alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket. Ő elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy Békés valóban a kemény munkájáról és optimista hozzáállásáról híres. Reméli, hogy ez megmarad 2019-ben is.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.