2019. november 18., hétfő
Jenő

Belföld

A baloldal nem segítette az otthonteremtést és most is eltörölné a csok-ot

A Fidesszel szemben a baloldal nem segítette a családok otthonteremtését és most is eltörölné a csokot. Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk idején megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat. Eltörölték az otthonteremtési adókedvezményeket és az államilag támogatott lakáscélú kölcsönöket is – közölte a Fidesz.

Ezzel sokaktól teljesen elvették az esélyt az önálló lakás vásárlására. Kormányzati támogatás hiányában kockázatos devizahitelbe kényszerítették a családokat, és ezzel több mint egymillió család otthonát és megélhetését sodorták veszélybe.


Az ellenzék az elmúlt években sem támogatta az otthonteremtést segítő intézkedéseket. Nem támogatták a csok bevezetését, a csökkentett lakásáfát és az otthonteremtési program költségvetési támogatását sem.

Ma biztonságos, kiszámítható és államilag támogatott az otthonteremtés. A csok és a kedvezményes kamattámogatású kölcsön egyre több család otthonteremtéséhez járul hozzá – olvasható a Fidesz-frakció közleményében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek