EUR: 346,41 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Extra

A Dal 2019: ők az első továbbjutók

Szombat este elkezdődött a 2019-es A Dal válogatója élőben a Duna TV-n és a Duna World-ön. A megújult zsűri és a nézők pontjai alapján a tíz produkció közül hat küzdhet tovább az elődöntőben Az Év Dala címért.

A Dal megújult zsűrije: Both Miklós, Mező Misi, Vincze Lilla, Nagy Feró (Fotó: Cser Dániel)

Megújult zsűrivel és műsorvezetőkkel indult a 2019-es A Dal műsora szombat este a Duna TV-n és a Duna World-ön. A nézők idén Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie-vel együtt keresik Magyarország legjobb dalát 2019-ben, aki májusban hazánkat képviseli majd a hatvannegyedik Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban. A zsűri székében Vincze Lilla, Nagy Feró, Both Miki és Mező Misi foglalt helyet.


A Dal 2019 műsorvezetői: Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd

A harminc továbbjutott dal közül tíz produkció mutatkozott be az első adásban. Az estét Szekér Gergő nyitotta, aki mindenkit elvarázsolt Madár, repülj! dalával, ami édesanyja elvesztéséről szólt. “Lehet, hogy ez lesz az év dala” – mondta a produkció után Nagy Feró, aki társaival együtt a maximum 40 pontból 33-at adott Gergőnek, a nézők pedig 8 ponttal jutalmazták az érzelmes produkciót.

Ezután jött a Konyha zenekar, akik egy különleges jelenésről énekeltek. Both Miki szerint az adás legjobb magyar nyelvű dalszövegét írták a fiúk. Az estét 38 ponttal zárták. Váray László a környezetvédelem fontosságáról énekelt és 29 pontot érdemelt, még Pátkai Rozina a Frida című dala 31 pontot kapott. Az énekesnő előadását Frida Kahlo munkássága ihlette. “Zseniálisan gyönyörű a szöveg, angyali a hangod, gyönyörű, varázslatos ez a találkozás” – értékelte Rozinát Vincze Lilla.


Az idei mezőny legfiatalabb fellépője, a 17 éves Hamar Barni Wasted számában kereste a választ arra, hogy miért kell a fiataloknak annyi alkoholt inni, illetve hogy ez miért tetszik a lányoknak. Harmadszor, de ezúttal egyedül versenyzett Berkes Olivér, aki egy megható szerelmi vallomással készült. A produkció 33 pontot kapott.

Szekér Gergő

Az est következő fellépői egy házaspár volt. Antal Timi és férje, Demko Gergő Kedves Világ című dala 39 ponttal végzett. “Azt gondolom, olyan csodálatos, tiszta ballada, ami fantasztikus!” – áradozott Lilla. A Nomád zenekar a reményről énekelt, ami 35 pontot érdemelt.

Antal Timi és Demko Gergő

Oláh Gergő idén egy igazán megható és fontos témáról, az árva gyerekekről énekelt Hozzád bújnék című számában. A szívhez szóló előadást összesen 41 pontra értékelte a zsűri és a nézők. Utolsó fellépőként DENIZ érkezett csapatával, akik dalukban Budapest és a hazaszeretet fontosságára hívták fel a figyelmet. Habár a zsűri csak 25 pontot adott, a nézők az adás legmagasabb pontszámát, 9-et szavaztak meg DENIZ-nek.

Az est pontjai alapján Szekér Gergő, Oláh Gergő, Antal Timi és Demkó Gergő, a Konyha és a Nomád zenekar jutott az elődöntőben. A második körös szavazáson pedig a nézők hatoddiként DENIZT szavazták be a következő fordulóba. Jövőhét szombaton pedig újabb tíz dalt hallhatunk majd.

 

 

 

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek