EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

A DK-közeli városvezető kétmilliós jutalmat szavazott meg magának

Lehoczki Ádám, rákospalotai fideszes önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy Lamperth Mónika, a XV. kerület jegyzője, gyakorlatilag dróton rángatja Németh Angélát – írja a Magyar Idők.

A DK-közeli városvezetőt csupán két hónapja választották meg, de máris kétmillió forintos jutalommal lepte volna meg magát. Szeptember végén hajszállal a DK-s Hajdu László bizalmasának számító Németh Angéla nyerte az rákospalotai időközi polgármester-választást. A voksolás kiírására azért volt szükség, mert a korábbi városvezető a Parlamentben dolgozik tovább – emlékeztet az Origo.


Lehoczki Ádám, helyi fideszes önkormányzati képviselő azt mondta a jelenlegi politikai viszonyokról, hogy Németh Angéla jóval kevésbé kompetens polgármester, mint Hajdu László volt, a XV. kerület vezetőjét Lamperth Mónika, a kerület jegyzője gyakorlatilag dróton rángatja.

Németh Angéla XV. kerületi polgármester és Hajdu László, új DK-s országgyűlési képviselő /Fotó: MTI

Szerinte Németh politikai értelemben gyenge, és tekintélye sincs. Még saját akaratát sem tudta keresztülverni a helyi döntéshozatalon.


– Az ellenzéki többségű testület sem szavazta meg a polgármester asszony jutalmát a legutóbbi decemberi ülésen. Németh Angéla maga igennel szavazott a saját kétmilliós jutalmára, ugyanakkor Hajdu László is tartózkodott a szavazáson, amikor az ő jutalmáról döntött a testület. Jellemző, hogy az ezzel kapcsolatos előterjesztést a korábbi jobbikos Bodó Miklós adta be, aki jelenleg a XV. kerületi önkormányzat pénzügyi és településfejlesztési bizottságának elnöke” – mondta a fideszes politikus.

Lehoczki szerinte Némethnek egyáltalán nem sikerült felvennie a fonalat, amit az is bizonyít, hogy múlt pénteken a polgármesteri hivatalban étkezési utalványokat osztogattak a nyugdíjasoknak, amit a kerület honlapján azzal a hírrel indokoltak, hogy késhetnek a januári nyugdíjak. A kifizetés egyébként minden jogosulthoz még időben megérkeztek.

Szeptember végén hajszállal a DK-s Hajdu László bizalmasának számító Németh Angéla nyerte az rákospalotai időközi polgármester-választást. A voksolás kiírására azért volt szükség, mert a korábbi városvezető a Parlamentben dolgozik tovább.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek