2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

A föld alatt reklámozza magyarországi képzéseit az „elüldözött” CEU

Magyar nyelvű plakátokon hirdeti budapesti képzéseit a CEU a 2-es metró vonalán. Aki a Kossuth, a Batthyány, valamint a Deák téri állomások mozgólépcsőin utazik, már biztosan kiszúrta. Ez egy jól bevett hirdetési szokás, ugyanis több más magyar egyetem is rendszeresen elhelyez ilyen és ehhez hasonló transzparenst a földalatti tömegközlekedések aluljáróiban, vagy mozgólépcsői mentén. Mindezt Enyedi Zsolt, Soros György egyetemének rektorhelyettese osztotta meg a Magyar Időkkel.

A rektorhelyettes egyébként azt is megemlíti, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló hirdetésekkel korábban még nem próbálkoztak a következő szemeszterekre hallgatókat toborozni. Ez az első olyan plakátkampányuk, amivel a CEU magyarországi képzéseit népszerűsíti.


Bár az ellenzéki médiában sokszor hangoztatták, hogy a CEU-t kormányzati döntésekkel „elüldözték”, a fentiek is világosan bizonyítják ennek ellenkezőjét.

Megy is, marad is a Soros-egyetem

Korábban hivatalos közleményben jelentette be a Soros-egyetem, hogy Bécsbe viszi azokat a képzéseket, amelyek amerikai diplomát adnak, a többi viszont marad Magyarországon. Így tehát újabb trükköt mutatott be Soros György egyeteme.


Mint ismert, az intézmény tavaly december 1-jéig adott ultimátumot a kormánynak, hogy aláírja az egyetem budapesti működését garantáló nemzetközi megállapodást. Mivel ez nem történt meg, a Soros-egyetem bejelentette, hogy Bécsbe költözteti az amerikai akkreditációjú programjait, magyarul az egyetem marad Budapesten, csak az amerikai diplomát adó képzéseit viszi el.

A magyar törvények szerint egy külföldi székhelyű egyetem csak akkor adhat ki magyar diplomát, ha az anyaországban is folytat képzést. Ezt a kitételt Sorosék úgy próbálták kijátszani, hogy az amerikai Bard College-dzsal kötöttek megállapodást. Később kiderült, hogy az állítólagos amerikai campus mindössze egy vidéki faház, Janet Stetson, a Bard College egyik vezetője pedig egy érdeklődő hallgatónak azt mondta, hogy a Soros-egyetemnek náluk nincs mesterdiplomát adó képzése. Sorosék tehát törvényt sértettek, majd elkezdték zsarolni a kormányt, végül pedig megfutamodtak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.