EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

A föld alatt reklámozza magyarországi képzéseit az „elüldözött” CEU

Magyar nyelvű plakátokon hirdeti budapesti képzéseit a CEU a 2-es metró vonalán. Aki a Kossuth, a Batthyány, valamint a Deák téri állomások mozgólépcsőin utazik, már biztosan kiszúrta. Ez egy jól bevett hirdetési szokás, ugyanis több más magyar egyetem is rendszeresen elhelyez ilyen és ehhez hasonló transzparenst a földalatti tömegközlekedések aluljáróiban, vagy mozgólépcsői mentén. Mindezt Enyedi Zsolt, Soros György egyetemének rektorhelyettese osztotta meg a Magyar Időkkel.

A rektorhelyettes egyébként azt is megemlíti, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló hirdetésekkel korábban még nem próbálkoztak a következő szemeszterekre hallgatókat toborozni. Ez az első olyan plakátkampányuk, amivel a CEU magyarországi képzéseit népszerűsíti.


Bár az ellenzéki médiában sokszor hangoztatták, hogy a CEU-t kormányzati döntésekkel „elüldözték”, a fentiek is világosan bizonyítják ennek ellenkezőjét.

Megy is, marad is a Soros-egyetem

Korábban hivatalos közleményben jelentette be a Soros-egyetem, hogy Bécsbe viszi azokat a képzéseket, amelyek amerikai diplomát adnak, a többi viszont marad Magyarországon. Így tehát újabb trükköt mutatott be Soros György egyeteme.


Mint ismert, az intézmény tavaly december 1-jéig adott ultimátumot a kormánynak, hogy aláírja az egyetem budapesti működését garantáló nemzetközi megállapodást. Mivel ez nem történt meg, a Soros-egyetem bejelentette, hogy Bécsbe költözteti az amerikai akkreditációjú programjait, magyarul az egyetem marad Budapesten, csak az amerikai diplomát adó képzéseit viszi el.

A magyar törvények szerint egy külföldi székhelyű egyetem csak akkor adhat ki magyar diplomát, ha az anyaországban is folytat képzést. Ezt a kitételt Sorosék úgy próbálták kijátszani, hogy az amerikai Bard College-dzsal kötöttek megállapodást. Később kiderült, hogy az állítólagos amerikai campus mindössze egy vidéki faház, Janet Stetson, a Bard College egyik vezetője pedig egy érdeklődő hallgatónak azt mondta, hogy a Soros-egyetemnek náluk nincs mesterdiplomát adó képzése. Sorosék tehát törvényt sértettek, majd elkezdték zsarolni a kormányt, végül pedig megfutamodtak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma temetik Koós Jánost

  Ma temetik Koós Jánost

  Ma délután a család, a kollégák és a rajongók végső búcsút vehetnek a március 2-án elhunyt Koós Jánostól.

 • Pécsi lett Európa fája!

  Pécsi lett Európa fája!

  A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány nevű szervezet kedden.

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.