EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Veszprém

A gyerekek is gondoskodnak a madarakról

A környezetbarát nevelést segíti a Madárbarát Veszprémért program

Szerző: Sulyok Georgina


Idén is elindult a Madárbarát Veszprémért elnevezésű programsorozat. Madárodúkat, etetőket és eleséget adtak át a környezeti nevelés jegyében szerda délután a Hársfa Óvodában.

A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület egy pedagógusszervezet, amelyet a környezeti nevelés iránt elhivatott pedagógusok, a veszprémi óvodák és iskolák zöldkoordinátorai alkotnak. Céljuk elsősorban a veszprémi oktatási intézmények segítése környezeti nevelési programjaik megvalósításában: foglalkozásokat terveznek, illetve oktatási segédanyagokkal támogatják a részt vevő iskolákat, óvodákat, levelezős versenyeket, szaktáborokat hirdetnek, találkozókat, aktuális jeles napokhoz fűződő eseményeket szerveznek.


A madárodúkat a Táncsics középiskola diákjai készítették (fotó: Domján Attila)

Idén is elindították az önkormányzat támogatásával a Madárbarát Veszprémért elnevezésű programsorozatukat, hogy Veszprém városában mindenkinek természetes legyen a velünk élő hasznos madarakról való gondoskodás. A nagy sikerű projektben idén az összes veszprémi óvoda és iskola részt vesz.

A megfigyelés, a fajismeret gazdagítása a program egyik legfontosabb feladata (fotó: Domján Attila)

Az intézményeknek a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakközépiskolájának diákjai készítették el a madárodúkat. A részt vevő gyerekek megfigyelési napló és határozólap segítségével tudják a madarakról szerzett új ismereteiket, tapasztalataikat rögzíteni. A program egyik legfontosabb feladata a megfigyelés, a fajtaismeret gazdagítása.

A programban az összes veszprémi óvoda és iskola részt vesz (fotó: Domján Attila)

A madarakért végzett munkáról a csoportok elkészítik tablójukat, amelyet oklevéllel jutalmaznak, illetve a legjobb tíz óvodás és a legkiemelkedőbb tíz iskolás csapat jutalomban is részesül. Az elkészült alkotásokat a madarak és fák napján állítják ki, majd később vándorkiállítás formájában lesznek megtekinthetőek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek