EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Dunaújváros

A Kohászé a kupa

Elhunyt edzőjük, Árva Csaba, valamint korábbi játékosuk, Gutenkunst Anna előtt emléktornával  tisztelegtek a DAC kézilabdázói a sportcsarnokban. A háromcsapatos viadalt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese nyerte.

A megmérettetésen három csapat vett részt: a házigazdákon kívül Martonvásár, valamint a DKKA együttesei mutatták meg tudásukat. Utóbbi együttes meglehetősen sikeresen szerepelt a tornán, hiszen előbb a szervező DAC együttesét múlták felül tíz góllal, 35-25 arányban, majd a Martonvásárnál bizonyultak jobbnak, mégpedig tizenkét találattal: 39-27-re győzték le a Fejér megyei felnőtt bajnokságban szereplő gárdát. Ezzel el is dőlt, hogy a Kohász nyeri a háromcsapatos tornát. A DAC– Martonvásár mérkőzés tétje a második hely megszerzése volt. Ez a vendég együttesnek sikerült jobban: a Martonvásár 30-27 arányú diadalnak örülhetett.


A DKKA együttese nyerte az emléktornát

A tornán egy utánpótlás mérkőzést is szerveztek, amelyen „tét nélkül” játszott egymással a DKKA és a DAC korosztályos csapata. Ez a találkozó is a Kohásznak sikerült jobban, amely 30-9-re nyerte meg a találkozót. Az elhunyt edző, Árva Csaba, valamint a szintén elhunyt korábbi játékos, Gutenkunst Anna emlékének megőrzése, az előttük való tisztelgés mellett a gyakorlást is szolgálta, így a résztvevő csapatok minden bizonnyal hasznos tapasztalatokkal gazdagodva folytathatják majd menetelésüket saját bajnokságukban.

Kapcsolódó Cikkek