EUR: 334,15 Ft
CHF: 306,89 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Tatabánya

A legjobbak közé birkózták magukat

Újabb eredményes évet zárt, és hasonlót tervez a birkózószakosztálya. A tatabányai sportolók 2018-as eredményeik alapján több neves egyesületet megelőzve a kilencedik helyen végeztek a magyar klubok rangsorában.

– Tavaly olyan szakosztályoknál sikerült jobban szerepelnünk, mint az UTE vagy a Vasas, pedig ezek a fővárosi műhelyek jóval nagyobb büdzséből gazdálkodhatnak – hangsúlyozta Katona Géza, a Tatabányai Sport Club (TSC) birkózószakosztályának vezetőedzője. – Sok versenyzőnk kiválón szerepelt a hazai bajnokságokon, de voltak, akik nemzetközi versenyeken is megmutatták tudásukat. Tőlük, például Balázs Bálinttól, Réczi Biankától és Gyürky Tibitől, az idén is hasonló szereplést várunk.


Turák Pál edző (balra) és tanítványai Kovács József támogatóval

Ugyanezeket a célokat fogalmazta meg Sámuel Botond, a TSC ügyvezető-elnöke is, aki szerint szinte már természetes, hogy a tatabányai birkózók minden évben kiválóan szerepelnek, de ezekért az eredményekért kőkeményen megdolgoznak. Természetesen ez a fajta munka a sportág vezetésének támogatására is számíthat: a szakszövetség irányítói szinte már visszatérő vendégnek számítanak városunkban.

– Gyakran járok Tatabányára, amire több okom is van – mondta Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke. – Részben azért, mert az itteni szakosztály remek szakmai teljesítményt nyújt, részben pedig azért, mert itt nemcsak sporttársak, hanem egyben barátok is várnak. A tatabányai birkózásnak komoly presztízse van, és Katona Gézáék évről évre meg tudnak felelni a magas elvárásoknak. De nemcsak ők szerepeltek kiválóan tavaly, hanem a teljes magyar birkózás fantasztikus évet zárt. Jól sikerült a hazai rendezésű világbajnokság, így bizakodóan tekinthetünk az olimpiai kvalifikáció elé, noha nem árt hangsúlyozni: minden eddiginél nehezebb lesz kiharcolni a részvétel jogát az ötkarikás játékokon.


A Sport Hotel és Étteremben rendezett évzáró-évnyitó vacsorán a szakosztály vezetése valamennyi sportoló és edző munkáját elismerte, és mindenki hangsúlyozta: minden adott ahhoz, hogy 2019-ben folytatódjon a tatabányai sikersorozat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.