2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

A nap képe: Nagy fogak

Leesett az álla annak a fiatal búvárpárosnak, akik Hawaii partjainál merülve egy óriási fehér cápára lettek figyelmesek, miközben az vígan lakomázott egy ámbráscet teteméből.

A Deep Blue névre keresztelt hatalmas ragadozó megközelítőleg  2-2,5 tonnát nyomhat, nagyjából hét méter hosszú. A szakértők véleménye szerint ez a példány legalább ötvenéves. A búvárok egyáltalán nem nem zavartatták magukat a ragadozó láttán, simán együtt úszkáltak a gigantikus szörnnyel. Deep Blue egyébként a legnagyobb fehér cápa, amit kameráknak valaha sikerült megörökíteni.

/Fotó: Juan Sharks – One Ocean Diving

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.