EUR: 352,54 Ft
CHF: 331,03 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb XXIII.kerület

A válogatottat segíti edzőként a klasszis taekwondós

Januártól a tavaly visszavonult, legeredményesebb magyar taekwondós, Kotsis Edina a felnőtt és junior válogatott mellett is dolgozik, segítve a versenyzők felkészülését − tájékoztatott a magyar szövetség.

Edina (balra) gyorsan talált magának feladatot a visszavonulást követően (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kotsis Edina hatalmas versenyzői tapasztalatát adhatja tovább (fotó: MTKDSZ)

Tavaly jelentette be visszavonulását a Soroksár kiváló sportolója címmel többször kitüntetett Kotsis Edina. A korábbi klasszis nem töltötte tétlenül az eltelt időt, edzéseket vezényel a Honvédnál és januártól már a válogatottnál is.


– Korábban, még aktív versenyző koromban is felmerült, hogy idővel számítanának rám a válogatottnál edzőként. Patakfalvy Miklós elnökkel és Galambos Bence válogatott edzővel év elején megállapodtunk, hogy segédedzőként dolgozom a felnőtt és junior válogatott mellett – mondta Kotsis Edina, akit már új, érdi házában értünk utol telefonon, levesfőzés közben. A válogatottnál az úgynevezett B keretnek tart elsősorban foglalkozásokat, valamint tapasztalataival segíti Galambos Bence munkáját.

– Nagyobb létszámú csapat esetén versenyekre is elkísérem a válogatottat, február elején az M2 viadalon már én is ott leszek, és később a nyílt szlovén viadalra is elutazom.

Edina a válogatott mellett a Honvéd csapatánál is tart edzéseket.

Kapcsolódó Cikkek