2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb VIII.kerület

A változó Józsefváros

A közbiztonság és a köztisztaság további javítása volt az elsődleges cél az elmúlt évben Józsefvárosban, ám emellett rengeteg változás történt a kerület infrastruktúrájában és közösségi életében is. Cikkünkben a változásokat tekintjük át.

A közbiztonság megteremtése ugyan a rendőrség feladata, de az önkormányzat a maga eszközeivel segíti ezt a munkát: 2018-ban összesen 640 millió forinttal segítette a rendőrség eszköz-beszerzését. A köztisztaság javítására 100 millióval többet költött el az önkormányzat, mint 2017-ben.


A kerületi rendőrség eszköz-beszerzéséhez idén 640 millióval járult hozzá az önkormányzt

A társasházak megújulása is kiemelt cél volt

A feltűnő színű zebrákat a gyalogosok védelmében alakították ki

Az egészségügy támogatása minden évben fontos vállalt feladat

Egy a megújult játszóterek közül

A Ludovica Campus nem csak a kerület, a város egyik büszkesége

A kényelmesebb közlekedés érdekében fontosabb útszakaszokat újítottak fel, járdákat rekonstruáltak. A nagyobb közbiztonság érdekében a kerület egyes pontjain okoszebrákat helyeztek el, és a közvilágítást is korszerűsítették, valamint a rendőrség munkáját is támogatták az eszközállományuk bővítésével és az infrastruktúra fejlesztésével. 2018-ban is folytatódott a társasházak felújítására kiírt program, amelynek köszönhetően egyre több lakóház válhat szebbé, ezzel is javítva a városképet. Józsefváros önkormányzata tavaly mintegy 750 millió forintból újította fel az egészségügyi intézmények egy részét: az eszközparkok korszerűsítésével, a rendelők modernizálásával az itt élők egészségbiztonságát igyekeznek tovább növelni. Az egészséges élet egyik alapfeltétele a rendszeres sport- és a rekreációs tevékenység. Kerületünkben 2018-ban tovább bővültek a sportolási lehetőségek: Magyarország legmodernebb egyetemi városrésze, a Ludovika Campus a lakosok előtt is nyitva áll, itt megannyi sport- és szabadidős tevékenység közül válogathatunk. A megújult Orczy-park a mozgás szerelmesei mellett a családok számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Aki pedig az úszásnak hódolna, az a Ludovika uszodájában csobbanhat, majd lazíthatja el fáradt izmait a wellnessrészlegen, a józsefvárosiak kedvezményes áron. A megszépült, újjáépített Nemzeti Lovarda is a tavalyi év hozománya.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek