EUR: 334,20 Ft
CHF: 306,76 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb

A városháza, ahogy soha nem láttuk

(Fotó: Instagram.com/sir_dronealot)

Vajon mi lehet ez a nagy zöldterület? Talán egy új focipálya? Vagy egy ottfelejtett legókocka a gyerekszobában? Így néz ki a városháza a magasból. Az épület a századforduló eklektikus-szecessziós irányzatát követi, és gyakorlatilag épségben vészelte át a XX. század viharait.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.