EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Veszprém

A Vetési nyerte a középiskolák versenyét

Lezárult a második Középiskolás Liga

Idén is megrendezte a Vediök a Veszprémi Középiskolás Ligát: tíz iskola mérte össze képességeit különböző sportágakban decemberben és januárban. A közösségépítő programon legjobb teljesítményt nyújtó csapatok értékes ajándékokat vehettek át az ünnepélyes díjátadón.


A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat sikeres rendezvénye minden alkalommal más formát ölt, ám a legsikeresebb versenyszámok visszatérő részei a programsorozatnak. Az idei tanévben december 10-én indult a liga a futsalbajnoksággal, majd 17-én az e-sport területén bizonyíthattak a középiskolások.

A programsorozatot Simon Noel, a VEDIÖK elnöke értékelte (fotó: Domján Attila)

Simon Noel, a Vediök elnöke elmondta, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel az e-sport-bajnokságot kétnaposra bővítették, és tervezik a jövőben a folytatást. Az ünnepek, a szilvesztert követően újult erővel folytatódtak a mérkőzések: január 14-én kosárlabda, 16-án és 17-én röplabda, majd ezen a héten hétfőn és kedden kézilabda zárta „a meccsek” sorát.


Porga Gyula polgármester társadalmi innovációnak nevezte a rendezvényt: hagyományosan az innovációról mindenkinek a kutatásfejlesztés és az üzemi, gyári miliő jut eszébe, pedig az innováció ennél sokkal több. Kitalálni, létrehozni, szervezni egy fórumot, teret, ahol a középiskolások találkozhatnak, és létrejön egy közösség a verseny és a győzelmek élménye mellett: ez egy társadalmi innováció volt – fogalmazott.

Futsallal kezdődött a liga decemberben (Fotó: Domján Attila)

A polgármester kiemelte: örömmel tapasztalta azt az energiát, amivel a veszprémi középiskolák szinte mindegyike részt vett a megmérettetésen. Elmondta, hogy ha ugyanilyen erővel, lendülettel vesz részt mindenki 2023-ig ötleteivel, javaslataival az EKF-programban, akkor maradandó társadalmi innováció születhet: egy város, élet, közösség, álom, ami 2023-ig megalapozva valóság lehet.

– A közös sport és az összetartás az egész rendezvényt jellemzi: a liga lényege, hogy az iskolák közötti kapcsolatok minél szorosabbá, jobbá váljanak – monda Simon Noel. – Úgy gondolom, hogy ez egy olyan program, amelyet érdemes folytatni, ezért a jövő Vediök-tagjainak javaslom, hogy bővítsék folyamatosan a repertoárt és váljon hagyománnyá, hogy a középiskolások összemérik tudásukat.

A résztvevő diákoknak Porga Gyula polgármester is gratulált (fotó: Domján Attila)

– Nekünk már bebizonyítottátok, hogy Veszprémben ti vagytok a legjobbak – fogalmazott Simon Noel. Azonban „a legjobbak között a legjobbakat” értékes ajándékokkal is jutalmazták: televízió, projektor, ajándékcsomagok találtak gazdára. A dobogón a Vetési Albert Gimnázium mögött a Noszlopy Gáspár Gimnázium és a Lovassy László Gimnázium végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.