EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Dunaújváros

A Világliga után a hazai bajnokságban remekeltek

Két sikerrel térhettek haza női vízilabda-válogatottbeli szereplésük után a dunaújvárosi játékosok. A Franciaország és Hollandia ellen sikerrel megvívott mérkőzéseket követően a magyar bajnokságban vártak újabb kihívások a DUE-Maarsk Graphics pólósaira.

Két  győzelmet aratott a közelmúltban a magyar női vízilabda-válogatott: Bíró Attila csapata a Világliga B csoportjában ugrott medencébe, előbb Hollandiában, majd Franciaországban. A Dunaújvárosban játszó Horváth Brigittát, Vályi Vandát, Garda Krisztinát és Gurisatti Grétát soraiban tudó nemzeti együttes Hollandiát büntetőkkel, 14-13-ra győzte le, míg a francia együttes ellen jóval nagyobb arányú diadalt sikerült elérniük: 12-5-re múlták felül a gallokat.


Gurisatti Gréta a dunaújvárosi csapat honlapján, a dfve.eu-n olvasható blogbejegyzésében a következőképp értékelte a válogatottbeli szereplést: „Az újdonsült Európa-bajnok holland csapatot sikerült legyőznünk, végül 5 méteres párbajban. Azonban büszkén jelenthetem ki, hogy 10:6-ra vezettünk az utolsó negyed előtt. Sok mindenki tudja, hogy ez nagy dolog. Nagyon jól éreztem magam azon a mérkőzésen, koncentráltnak, kellően agresszívnek, élesnek. Régen éreztem magam ilyen jól a vízben. Nagyon nehezek azok a pillanatok egy sportoló életében, amikor éppen nem leli akkora örömét a sportjában. Persze kitart és tudja, hogy rengeteg munkája van benne, ezt nem hagyja veszni, tudja azt is, hogy ez változni fog. De van, amikor nagyon nehéz ezen túljutni. Azért szeretem a vízilabdát, mert úgy érzem, hogy itt teljesedek ki igazán. Örömet okoz, ha meg tudom lepni az ellenfél kapusát, ha ki tudom cselezni a védőmet, ha lefülelek egy passzt az ellenféltől. Egyszerűen élvezem. Büszkeséggel tölt el, hogy én játszom a játékot.”

A válogatottbeli kihívások után a hazai bajnokságban folytatták az újvárosiak
(archív fotó)

A DUE-Maarsk Graphics válogatott játékosainak nem sok idejük maradt a pihenésre, hiszen néhány nappal később már a Budapest Honvéd csapatával mérték össze erejüket. A találkozót a Fabó Éva Sportuszoda felújítása miatt a fővárosban tartották. A dunaújvárosiaknak nem okozott gondot a Honvéd legyőzése, és nagy arányú, 25-4-es diadallal szerezték meg a bajnoki pontokat.


Kapcsolódó Cikkek