EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Miskolc

A Zorall és a Sex Action előtt is játszott a Jockey Jokers

A miskolci zenekar rövid pályafutása alatt határozottan halad előre, és úgy tűnik, 2019 az eddigi legerősebb évük lesz. Január elején indult a Zorallal közös, harmincállomásos turnéjuk, és a Sex Action előtt is felléphettek a napokban az Adyban. Horváth Csaba énekest kértük meg, hogy foglalja össze a csapat pályafutását.

– 2015-ben indult a zenekar, azóta volt két tagcserénk, a mostani felállásban egy éve koncertezünk. Szerencsére jól működik ez az ötös fogat, reméljük, hogy így is marad sokáig! Januárban alakultunk, és már áprilisban játszottunk is egy bemutatkozó koncertet a Cornerben. Az elején még inkább feldolgozásokból állt a repertoár, de aztán folyamatosan születtek a saját számok, mára már kilencven százalékban ezek vannak a programban – árulta el az énekes.


A Sex Axction előtt is felléptek Jokerek – Fotó: Lokál

–  Alapjáraton dirty rock stílusban indult az egész, mostanában egy kicsit változtunk, komplexebb nótákat írunk, és keményebb lett a zene, használunk metálosabb elemeket is. Viszont ezt ellenpontozva még dallamosabbak lettek a refrének. Az első demóanyagunkat 2016-ban rögzítettük, most a koncertjeinkkel párhuzamosan készítjük a második demót, amely szintén négyszámos lesz, ez gyakorlatilag egy albumelőzetes, mivel most közbe jött ez a Zorall-turné, így le kellett mondani arról, hogy egy teljes lemezt készítsünk – tette hozzá Csaba.

Horváth Csaba a zenekar énekese – Fotó: Lokál

A csapat klubokban, fesztiválokon, város- és falunapokon is fellépett már, és közben még egy tehetségkutatót is sikerült megnyerniük 2017-ben, melyet a Motoroshang rádió szervezett. A beküldött demóanyagok alapján választották ki a négy döntős zenekart a rádió dolgozói. Som Lajos volt a zsűri elnöke, és a döntőben élőben hallgatták meg a zenekarokat. Kicsit még a Jockey Jokers tagjait is meglepte, hogy egyhangú pontozással nyertek.


– A tehetségkutató után kicsit ritkábban koncerteztünk, szerettük volna, ha összeáll a teljes lemezanyag a múlt év végére. Ez nem sikerült, ezért év elejére toltuk a dátumot, de most meg a Zorallal közös turné jött közbe, ami az eddigi pályafutásunk legkomolyabb lehetősége. Ez úgy jött össze, hogy Szolnokon játszottunk a Midller zenekarral, és nekik adódott ez a Zorall-turné, de sok lett volna számukra a hatvan állomás, ezért úgy döntöttek, hogy felajánlják nekünk a felét. Ezt hamar sikerült is egyeztetni, így januártól már járjuk az országot, eddig Esztergom, Szeged, Mezőkövesd ment le, Kövesd után másnapra meg kaptunk egy miskolci felkérést is, hogy játsszunk a Sex Action előtt. Úgy tűnik, mintha beindult volna a szekér, de nem szabad, hogy elbízzuk magunkat, keményen kell dolgozni tovább – nyilatkozott a folytatásról Horváth Csaba a Lokál Extrának

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.