EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Alapjogokért Központ: Az olasz kormány sikerrel vette fel a versenyt a migrációval

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a második legnagyobb olasz menedékkérő-tábor kiürítése azt mutatja, hogy az olasz kormány sikerrel vette fel a versenyt a migrációval.

Pócza István az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, az olasz kormány felszámolja a Róma-közeli Castelnuovo di Porto menedékkérő-tábort, és az ott tartózkodókat más befogadóközpontokba helyezik át.


Olaszország megoldotta, hogy jelentősen csökkentse az országba érkező migránsok számát, ezért érthető, hogy egyes táborok fenntartását pénzkidobásnak tartják – jegyezte meg. Az olasz kormányt tüntetéseken támadják ezen politikai üggyé vált határozata miatt, ami egyben szimbolikus döntés is, és azt mutatja, hogy Olaszország elzárkózik a menedékkérők további fogadásától – fűzte hozzá Pócza István.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • 10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  A pop királya tíz éve, 2009. június 25-én halt meg. Ellentmondásos örökséget hagyott maga után, s miközben 750 millió albumot adott el, pályafutása végén a sajtó már inkább csak különcségeiről, szexuális botrányairól írt, ő pedig a nagy visszatérésről álmodott.

 • A nap képe: Forró a talaj

  A nap képe: Forró a talaj

  A népszokás szerint Szent Iván éjjelén a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást, a gonosz elűzését és az újjászületést jelképezi.

 • Hatalmasat bakizott a híradós

  Hatalmasat bakizott a híradós

  Az Extra News televízió fiatal híradóshölgye éppen Mohamed Murszi, volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógép által adott információk végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.