EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Miskolc

Amerikai koreográfussal dolgozik a Miskolci Balett

Garrett Smith amerikai koreográfus múlt héten tartott egyhetes kurzust a Miskolci Balett táncosainak. A táncművész szinte egész Európát és Amerikát bejárta, színházunkba Kozma Attila meghívására érkezett.

Az Egyesült Államokban született táncművész, koreográfus az évek során számos elismerést szerzett. 13 évesen a New York City Táncszövetség versenyének győztese lett, 16 évesen elnyerte a kiemelkedő férfi ifjúsági táncos címet, ezenkívül egyike volt azon 20 kiválasztott diáknak, akik művészeti miniszteri ösztöndíjban részesültek.


„A színpad a vásznam, a táncosok pedig a festékem” – Garrett Smith – fotó: Hajdufi Péter

Az elmúlt hét hetet Garrett Smith Moszkvában töltötte, ahol A hattyúk tava egy új, különleges produkcióján dolgoztak, színpadon és jégen egyaránt, többek között Jevgenyij Pljuscsenko jégtáncvilágbajnokkal. A miskolci táncosoknak a kreativitásban szeretne segíteni. – Arra próbálunk fókuszálni, hogy mást csináljanak, mint az évad során; sok improvizációt viszünk a gyakorlatokba, azt tanítom nekik, hogyan tudják „manipulálni” mindazt, amit már eddig megtanultak – fejtette ki a koreográfus.

Az amerikai koreográfus egy hétig trenírozta a Miskolci Balett táncosait – fotó_ Hajdufi Péter

– A miskolci táncosok csodás „mozgók.” Nem a skatulyán belül gondolkodnak, és ez rendkívüli! Már a második napon úgy éreztem, hogy sokkal intimebb és nyitottabb az, amit csinálunk, határozottan jó irányba haladunk – mondta. Egy alkalommal azt a feladatot adtam nekik, hogy egy üveggel úgy táncoljanak, mintha az nem egy élettelen tárgy lenne, hanem a partnerük – avat be a részletekbe Garrett Smith. Mint mondja, ezeken a feladatokon keresztül ő is látja a táncosok hozzáállását, az érzelmeiket, hogy mennyire nyitottak arra, amit átadhat nekik.


Kapcsolódó Cikkek