EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Veszprém

Átadták a Veszprém és Nemesvámos közti útszakaszt

Veszprém és Nemesvámos között 4,4 kilométer hosszon útfelújítás kezdődött szeptember végén. A munka a veszprémi körgyűrűtől 500 méterrel kijjebb kezdődött, és a 77-es út ötödik kilométerszelvényéig tartott. A nagyobb biztonság érdekében egy gyorsítósávot is építettek a felújított négy kilométeres szakaszon, amelyet januárban adtak át.

Négy kilométeren újult meg a 77-es út (fotó: Kovács Bálint)

A felújítás során aszfaltozást végeztek, megújult négy buszöböl és egy híd, új gyorsítósáv épült, emellett komplett vízelvezető rendszert építettek ki. A december közepéig tartó beruházás közel 500 millió forintba került – mondta a helyszíni sajtótájékoztatón Fekete János, az útfelújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.


Az útátadón részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy Nemesvámost most már nemcsak jó minőségű kerékpárúton, hanem jó minőségű közúton is megközelíthetik a Veszprém irányából érkezők. Hozzátette, hogy a 2019-ben elindult Magyar Falu Program keretében 50 milliárd forint áll rendelkezésre közúthálózat-fejlesztésre, amelyből remélhetőleg a lobbizásnak köszönhetően a választókerület is nagy arányban részesülhet.

Ovádi Péter, Sövényházi Balázs és Fekete János a helyszínen számoltak be a rekonstrukció zárásáról (fotó: Kovács Bálint)

Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs kiemelte, a Nemesvámosról kikanyarodó gyorsítósáv megépítése helyi igény volt. Ezt külön a településen élők kérésére építette a Magyar Közút, hiszen mint mondta, kihajtáskor számos baleset történt az érintett útszakaszon.

Kapcsolódó Cikkek