2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Szombathely

Átadták az első polgárlevelet

Puskás Tivadar polgármester adta át az első babaköszöntő csomagot a január 1-jén született Krizmanich Donát szüleinek.

A város polgármestere köszöntötte Donátot és szüleit Fotó: CSG

A középkorból származó, angol eredetű mondás szerint aki ezüstkanállal a szájában született, nem egyszerűen gazdag örökség birtokosa, hanem, mondhatni, helyből megadatik neki minden földi jó. Ebből a hagyományból kiindulva a babaköszöntő csomag része egy gravírozott ezüstkanál, továbbá a város polgármesterétől az újszülött számára egy polgárlevél, amellyel a város köszönti őt Szombathely polgárai körében.

Polgárlevelet kapnak az újszülöttek Fotó: CSG

A babköszöntő csomagot mostantól valamennyi újszülött megkapja a védőnői szolgálaton keresztül.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.