EUR: 325,75 Ft
CHF: 294,30 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Az embercsempészek és a felbujtók is mozgatják a migránsokat

Nem maguktól, véletlenül indulnak útnak a migránsok, embercsempészek, felbujtók mozgatják őket, és vannak akik pénzzel, szervezéssel segítik a bevándorlást – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint Latin-Amerikából rövidesen egy 15 ezres karaván indulhat útnak az Egyesült Államok felé, a szakértő azt emelte ki: az amerikai hírszerzés teszi a dolgát, jelzi, mire kell felkészülni.


Ha igaz lenne, amit a bevándorlók állítanak, hogy a hazájukban dúló az erőszak elől menekülnek, akkor az első biztonságos országban megállnának – jelentette ki Horváth József.

Az ilyen nagy létszámú migránscsoportokkal bűnözők is beszivároghatnak, ahogy ez sajnos Európában meg is történt – fűzte hozzá.

A Földközi-tengeren hetek óta hánykolódó, migránsokat szállító hajóról szólva Horváth József azt mondta: jól időzített médiaeseményről van szó, készülhetnek a migránsok sanyarú sorsát sulykoló vágóképek, és ezzel nyomás alá lehet helyezni egyes országokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.