EUR: 323,70 Ft
CHF: 292,26 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Érd

Az érdi szélső lőtte a legtöbb gólt

Katarina volt a legeredményesebb Franciaországban

Nem kisebb rangú sporteseményen ért el kiemelkedő eredményt az Érd női kézilabda-csapatának szerb szélsője, mint a nemrég lezajlott Európa-bajnokság. Okkal minősítette a nemzetközi sportsajtó világklasszisnak, és volt szakíró, aki szerint Katarina Krpez-Slezaké az „egyik legpontosabb bal kéz a világon”. Mint a Nemzeti Sport is beszámolt róla, a harmincéves, 168 centiméter magas játékos 2014 óta játszik Érden, és a magyar bajnoki meccseken is szórja a gólokat. Az elmúlt bajnoki idényben például 26 meccsen 202 gólt szerzett, ami mérkőzésenként csaknem 8 találatot jelent.


Katarina Krpez-Slezak, a szerb szélső itt érdi mezben
Fotó: erdhandball.hu

A decemberi, franciaországi Eb-n pedig hat meccsen dobott ötven góljával Katarina volt a legeredményesebb játékos. Öttel több találatot ért el, mint az utána következő, kettővel több, azaz nyolc mérkőzésen játszó román Eliza Iulia Buceschi. Krpez-Slezak teljesítményének értékét növeli, hogy ezt az ötven gólt hetven lövésből érte el, ami több mint hetvenszázalékos dobásátlagot jelent. Összesen 25 hétméterest lőtt, ezek közül csak kettőből nem lett gól. Harmadik helyen az ugyancsak román Cristina Neagu végzett, 44 góllal, a legjobb magyar, Háfra Noémi pedig 15. lett, 27 góllal.

Itthon közben a 11. fordulóval folytatódott a magyar bajnokság, mégpedig egy fordulatos, izgalmas meccsel; az érdiek ellenfele a DVSC volt. A szerb szélső itt is hozta a formáját, a 29-25-ös érdi győzelemmel zárult mérkőzésen hét gólt ért el, a legtöbbet csapattársai közül.

Kapcsolódó Cikkek