EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XVII.kerület

Az óvoda kiemelt fontosságú

Kásler Miklós múlt héten látogatást tett a Rákosmenti Csicsergő Óvodában. Az emberi erőforrások minisztere a rákoskeresztúri nevelési intézmény meghívásának tett eleget, ahol sajtótájékoztató keretében számolt be az elmúlt évek oktatást érintő kormányzati döntéseiről, valamint megtekintette az intézményben folyó oktatási, nevelési munkát − tájékoztatott az önkormányzat.

Kásler Miklós szerint az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme
MTI/Máthé Zoltán

− Az óvodát a magyar oktatási rendszer egyik legfontosabb szervezetének tartom − kezdte beszédét Kásler Miklós. Hozzátette, a kormány döntése értelmében a következő években országszerte száz új óvoda épül, és legalább nyolcvan intézmény megújul. Az óvodai férőhelybővítések, a pedagógusok számának növelése, a kapacitásbővítés és infrastrukturális fejlesztések célja, hogy a magyar óvodákban az egészséges életmódra nevelés, az érzelmi, erkölcsi és közösségi nevelés, valamint az anyanyelvi, értelmi fejlesztés magas szinten valósuljon meg, zárta gondolatait a miniszter.


Szlobodáné Homoki Ildikó óvodapedagógus a fogmosás fontosságára tanította épp a gyerekeket
MTI/Máthé Zoltán

Az önkormányzat kerületi óvodák fejlesztése iránti elkötelezettsége évek óta tetten érhető: az elmúlt év végére szinte teljesen befejeződött az Aprófalva és Mákvirág Óvodák energetikai korszerűsítése, ebben az évben pedig egy nagyberuházás indul, a Százszorszép ovi bővítése, ahol egy csoport- és egy tornaszobával nő az épület alapterülete.

Kapcsolódó Cikkek