2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb IV.kerület

Az UTE nagy szerepet vállal az utánpótlás-nevelésben

Az UTE hivatalos Facebook-oldalán már korábban bejelentette, hogy 2018-ban a lilák bizonyultak a legjobbnak a sportegyesületek között. Mindezt az egyesületi pontverseny – amely a felnőtt világbajnokságok olimpiai sportágakban elért eredményeiből tevődik össze – alapján érte el az Újpesti Torna Egylet. Őze István klubigazgató szerint ez nem véletlen, hiszen az UTE nagy szerepet vállal az újpesti gyermekek sportolásában és ezáltal az utánpótlás-nevelésben.

A klub versenyzői közül például a kajakos Kozák Danuta világ- és Európa-bajnok lett tavaly (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Őze István rámutatott: azok a sportsikerek, amelyeknek köszönhetően 2018-ban a klub nyerte az Európa-bajnoki és a világbajnoki szereplés alapján felállított egyesületi pontversenyeket, a lila-fehér szurkolókon kívül sok magyar embernek szereznek örömet. Tavaly a klub versenyzői közül például a kajakos Kozák Danuta világ- és Európa-bajnok lett, az úszó Kapás Boglárka pedig Eb-aranyérmet nyert. Hozzátette, a remek eredmények úgy születhetnek, hogy az UTE „beépült Újpest város szövetébe”, hiszen az utánpótlás-nevelésben komoly szerepet vállal. Őze elmondta, hogy már az óvodákban és általános iskolákban is hozzájárulnak a gyerekek sportolási lehetőségeihez.
– Ezek az eredmények nemcsak azért jók, mert örömet szerzünk a szurkolóknak, hanem egyúttal példaképeket állítunk a gyerekek elé is. Ha egy újpesti versenyző például világbajnoki címet nyer, az adott szakosztályban érezhetően több gyermek kezd el sportolni. A klubigazgató hozzátette: nagy hangsúlyt helyeznek a létesítményfejlesztésre, önkormányzati támogatással és kormányzati programokon keresztül több sportlétesítmény megújult, illetve megújulás előtt áll. Kifejtette, a gyermekek adottságuktól függően széles palettáról választhatnak sportágakat a klub keretein belül.


Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás Európa-bajnoki döntőjében nyert aranyérmet (MTI/EPA/Patrick B. Kraemer)

A pontversenyben egyébként az egyesület 43,5 ponttal végzett az első helyen, második lett a Budapesti Honvéd SE 33,39 ponttal, a harmadik helyet pedig az MTK szerezte meg 21,4 ponttal.

Téli játékostoborzó és kiválasztó
Az UTE labdarúgó-szakosztálya téli játékostoborzót és kiválasztót tart január 27-én 10 órától a IV. kerületi Szilágyi utca 30.-ban található sporttelepen. A toborzóra a 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban, 2007-ben 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben született gyerekeket várják. Előzetesen a [email protected] e-mail-címen kell érdeklődni, és a toborzóra is ugyanezen az e-mail-címen lehet regisztrálni. A toborzóra és kiválasztóra 9 óra 40 perckor kell érkezni, műfüves cipő, sípcsontvédő, sportszár, időjárásnak megfelelő edzőfelszerelés, kapusoknak saját kesztyű szükséges.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.