EUR: 334,03 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Extra

Az Üveg vezeti a jegyeladásokat az észak-amerikai mozikban

M. Night Shyamalan Üveg című filmjére voltak a legtöbben kíváncsiak az észak-amerikai mozikban a Martin Luther King 90. születésnapját ünneplő hosszú hétvégén.

A Bruce Willis és James McAvoy főszerelésével készült thriller 40 millió dollárt forgalmazott a hétvégén és 47 millió dollárt fog hozni a négynapos ünnepen a jegypénztárakban – írta iparági becslésekre hivatkozva a Variety.com.


A Sebezhetetlen című 2000-ben bemutatott filmje valamint a 2017-es Széttörve című alkotása folytatását M. Night Shyamalan maga finanszírozta, a 20 millió dolláros költségvetésű film forgalmazást azonban az Universalra bízta az Egyesült Államokban és a Buena Vista Internationalra külföldön. A bemutató hétvégi forgalmazás kissé elmarad ugyan a Universal várakozásaitól, de a film így is a harmadik legnagyobb januári bemutató-hétvégi bevételt hozta az észak-amerikai mozikban.

A januári hosszú hétvégén rendszeresen több új filmet is bemutatnak a stúdiók, ám ezen a hét végén meghagyták a teret az Üvegnek.

Ezért az Életrevalók alapján készült amerikai film, a The Upside második hétvégéjén is erős, 15,67 millió dolláros jegyeladással büszkélkedhet, a hosszú hétvégén a becslések szerint 19,5 millió dollárt fog forgalmazni, amivel 47,82 millió dollárra nő hazai bevétele.

A jegyeladási lista harmadik helyére a tengeri szuperhősről szóló film, az Aquaman került, a Jason Momoa főszereplésével készült film forgalmazása ötödik hétvégéjén 10 millió dollárt jegyzett, és ezzel a jegyeladások már meghaladták a 300 millió dollárt az észak-amerikai mozikban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Majka: Nem szeretnék pojáca lenni

  Majka: Nem szeretnék pojáca lenni

  Majka életében több változást is hozott az idei év. Betöltötte a negyedik x-et, újra összeállt Curtis-szel, és ma este debütál a saját ötlete alapján megvalósult Nyomd a gombot, tesó!

 • Dér Heni: A mű nő nem nő!

  Dér Heni: A mű nő nem nő!

  A mű nő nem nő – vallja Dér Heni aki alternatívát kínál azoknak, akik nem akarnak plasztikáztatni. Ezért egy életmódprogramot indít a valódi nők támogatására, amelyben csak olyasmit javasol, amiről az elmúlt 15 évben maga megbizonyosodott.

 • Ne várj 72 órát!

  Ne várj 72 órát!

  A Valan – Az angyalok völgye című mozifilm készítői és az ORFK közös kezdeményezést indít az eltűnt gyerekek mielőbbi megkerüléséért.