EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Eger

Babacsomag az újszülötteknek

Eger város közgyűlése a Fidesz–KDNP-frakció javaslatára arról döntött, hogy az önkormányzat megajándékozza az újszülött gyermekes családokat. Első lépésben minden egri baba szülei megkaphatják ajándékba a várostól a családbarát Képmás Magazin féléves előfizetését. Ezt a rendeletet egészítette ki egy újabb döntés 2018 szeptemberében egy „újszülött csomag” kidolgozásáról. A csomag a napokban készült el, és ennek értelmében már minden 2019-ben született baba – akinek ellátásáról az egri, területi védőnői körzetekben gondoskodnak – megkapja az önkormányzat által összeállított tartalmas meglepetést.

A „Babaköszöntő” tartalmát Eger önkormányzata, valamint szponzorként a Bella Hungária Kft. és a Keviko Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft. állította össze. A kisgyermek és szülei a város jóvoltából szundikendőt, polártakarót és plüssmacit, babaelőkét és kis neszesszert kapnak, míg a támogatói felajánlásoknak köszönhetően popsitörlő- és pelenkaminta-csomagot tartalmaz az összeállítás, továbbá öt alkalomra szóló babamasszázsbérletet is adnak az érintett egri családoknak.


A kedves meglepetést az egri védőnői hálózat segítségével juttatjuk el a családoknak: az anyukák személyesen vehetik át a város ajándékát akkor, amikor a kis jövevényt az első kötelező státuszvizsgálatra viszik a védőnői rendelőbe. Ez a vizsgálat 2-3 hónapos kor között történik meg.

Habis László Eger polgármestere

 

– A fenti döntések jelképesnek mondhatók, ugyanakkor kifejezik azt, hogy a családok, a gyermekek nagyon fontosak számunkra. 2018-baen Eger elnyerte a Családbarát önkormányzat címet, a polgármesteri hivatal pedig Családbarát munkahely lett. Sokat tettünk ezért munkatársaimmal és a hivatal vezetőivel együtt. A fiatal házasoknak jegyescsomagot adunk, amelyben a házasságra, a gyermekvállalásra való felkészülést segítő, tartalmas kiadvány is található. Évek óta törekszünk arra, hogy szoros kapcsolatot ápoljunk a legkisebbekkel és az újdonsült édesanyákkal foglalkozó védőnőkkel, ezért folyamatosan fejlesztjük a tanácsadó hálózat tárgyi feltételeit. Az egészségügyi alapellátást érintő beruházásoknál a Napsugár és Hadnagy utcai, valamint a felnémeti városrészben, az Egri úti rendelőnél megújítottuk nemcsak a felnőtt- és gyermekorvosi rendelőket, hanem méltó, XXI. századi feltételeket teremtettünk a védőnők munkájához is. Így teszünk majd a hamarosan megkezdődő lajosvárosi komplex egészségügyi központ építése esetében is – mondta Habis László, Eger város polgármestere.


– Ugyancsak kulcsfontosságú számunkra az édesanyák munkaerőpiacra való visszatérésének segítése, az atipikus, rugalmas rész- és távmunkavégzés lehetőségeinek folyamatos biztosítása, és ezen a területen a személyes tanácsadás. Ezért működtetjük pályázati program keretében a Család- és Karrierpontot, így segítve azt, hogy az egri munkahelyek széles köre legyen családbarát – zárta a városvezető.

A babacsomag tartalma egy jelképes gesztus az önkormányzat részéről, hogy milyen fontos a család és az új kis jövevények

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.