2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Bácsi Péter lett az év legjobb kötöttfogású birkózója az UWW-nél

A kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter lett az év legjobb kötöttfogású birkózója a
Nemzetközi Birkózó Szövetségnél (UWW).

A Ferencváros 35 éves világklasszisa 2018-ban elképesztő birkózással megnyerte a kötöttfogású 82 kilogrammosok világbajnokságát. Bácsi emellett még év elején a kubai Granma y Cerro Pelado nemzetközi rangsorversenyen is aranyérmet szerzett, míg nyáron a győri Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékversenyen, szintén világranglistás megmérettetésen ezüstérmet zsebelt be.


A budapesti birkózó-világbajnokság legidősebb világbajnoka összesen 82 pontot gyűjtött a rangsorban. A fantasztikus teljesítményt az UWW 10.000 svájci frankkal jutalmazza – írja a Magyar Birkózó Szövetség honlapja.

A másik két szakágban ugyancsak világbajnokok érdemelték ki az elismerést. A hölgyeknél a finn Petra Olli, a szabadfogású férfiaknál pedig az amerikai David Taylor lett az év legjobb birkózója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

  • Matics: Van jövőnk!

    Matics: Van jövőnk!

    Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.