EUR: 325,77 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Sport

Bácsi Péter lett az év legjobb kötöttfogású birkózója az UWW-nél

A kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter lett az év legjobb kötöttfogású birkózója a
Nemzetközi Birkózó Szövetségnél (UWW).

A Ferencváros 35 éves világklasszisa 2018-ban elképesztő birkózással megnyerte a kötöttfogású 82 kilogrammosok világbajnokságát. Bácsi emellett még év elején a kubai Granma y Cerro Pelado nemzetközi rangsorversenyen is aranyérmet szerzett, míg nyáron a győri Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékversenyen, szintén világranglistás megmérettetésen ezüstérmet zsebelt be.


A budapesti birkózó-világbajnokság legidősebb világbajnoka összesen 82 pontot gyűjtött a rangsorban. A fantasztikus teljesítményt az UWW 10.000 svájci frankkal jutalmazza – írja a Magyar Birkózó Szövetség honlapja.

A másik két szakágban ugyancsak világbajnokok érdemelték ki az elismerést. A hölgyeknél a finn Petra Olli, a szabadfogású férfiaknál pedig az amerikai David Taylor lett az év legjobb birkózója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbjutásra állnak csapataink

  Továbbjutásra állnak csapataink

  Meggyőző első mérkőzések után lépnek pályára ma a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóin a magyar csapatok.

 • Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsőként, így közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar vízilabda-válogatott a vizes vb-n, miután 13-11-re verte a spanyolokat.

 • Érmekért vívunk

  Érmekért vívunk

  Mától már az érmekért küzdenek a budapesti vívó-világbajnokság résztvevői. A BOK Sportcsarnokban a női párbajtőrözők és a férfi kardozók lépnek pástra, hogy a 64-es táblán egyenes kieséses rendszerben a legjobb négyig, azaz a hat órakor kezdődő döntőkig meneteljenek.