EUR: 322,63 Ft
CHF: 288,36 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Balliberális párttá vált a Jobbik

Újabb szövetségest talált a baloldalon a Jobbik. Most a magát függetlennek valló Márki-Zay Péter vette védelmébe Gyöngyösi Mártonékat azzal, hogy a Mi Hazánk Mozgalmat és azon belül is Volner Jánost támadta – számolt be a TV2 Tények.

„Márki-Zay Péter védelmébe vette Gyöngyösi Mártont, és velem kapcsolatban vádaskodik: állítása szerint elárultam a saját korábbi közösségemet. Aki nem egy befőttes üvegben él, az láthatja: a Jobbik politikája változott, nem az enyém” – kezdte Facebook-bejegyzését Volner János. A politikus korábban a Jobbikban politizált, de miután a pártvezetés elárulta korábbi elveiket, kilépett, és azóta már a Mi Hazánk Mozgalom tagja.


Volner felidézi, hogy Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke rohangált a Spinóza Házba megtagadni az általa alapított Magyar Gárdát. Volner azt a törvényjavaslatot is felidézte, amelyet 2016 júniusában Gyöngyösi Márton frakcióvezető jegyzett, és amely szerint listázni kellene a „külföldi támogatású civil szervezeteket”.

– Titkosszolgálati jelentések vannak arról, hogy számos ellenzéki civil szervezet Soros György amerikai mágnástól kap komoly támogatást, beleértve azokat is, amelyek a migránsok Magyarországra való tömeges beáramlását segítik – mondta akkor Gyöngyösi, aki mindezt 2018 áprilisában már egészen másképp gondolta: „A kormány hisztériát teremtett az országban a migránskérdésben”.


„Ennek ismeretében ki is az áruló, kedves Márki-Zay Péter? Tényleg nem sül le a képetekről a bőr?” – zárta sorait Volner, aki a TV2-nek már úgy fogalmazott, hogy nem a Jobbikból kilépettek értékrendje változott meg.

– A Mi Hazánk Mozgalomban továbbra is ugyanazon nemzeti érdekek mentén politizálunk, amire korábban a Jobbik is létrejött, és nem a balliberális pártokkal szeretnénk összefogni azért, hogy Gyurcsány Ferencet vagy Soros György valamelyik kiszemeltjét kormányfővé tegyük – mondta.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a Jobbik mára balliberális párttá vált.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek