EUR: 323,95 Ft
CHF: 292,31 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Bántalmazás és gyermekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest Franciaországban

Bántalmazás és gyermekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest az észak-franciaországi Liévinben – írta honlapján a La Voix du Nord című francia regionális napilap szerdán.

Kedd reggel óta egy harmincas éveiben járó és három, ötven-hatvan év közötti férfit állított elő a Lille-i rendőrség a Riaumonti Gyermekfalunak nevezett vallásos közösségben folytatott nyomozása részeként. A bencés szerzeteseket fizikai és lelki bántalmazással, illetve szexuális visszaéléssel vádolják, amit 2000 és 2014 között követtek el.


Egy, az ügyet jól ismerő forrás szerint 2017-ben több egykori diák emelt panaszt a szóban forgó papok ellen. A vizsgálat keretében többször tartottak házkutatást a vallásos közösségnél, ám ez volt az első alkalom, hogy valakit őrizetbe is vettek.

A riaumonti közösséget a hatvanas években alapította a katolikus Revet atya. A bentlakásos gyermekfaluban fogyatékosokat és hátrányos szociális helyzetben lévő gyerekeket befogadó iskola és cserkészcsapat is működik.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  A pop királya tíz éve, 2009. június 25-én halt meg. Ellentmondásos örökséget hagyott maga után, s miközben 750 millió albumot adott el, pályafutása végén a sajtó már inkább csak különcségeiről, szexuális botrányairól írt, ő pedig a nagy visszatérésről álmodott.

 • A nap képe: Forró a talaj

  A nap képe: Forró a talaj

  A népszokás szerint Szent Iván éjjelén a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást, a gonosz elűzését és az újjászületést jelképezi.

 • Hatalmasat bakizott a híradós

  Hatalmasat bakizott a híradós

  Az Extra News televízió fiatal híradóshölgye éppen Mohamed Murszi, volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógép által adott információk végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.