EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Egyéb Győr

Barátkozni lehet a kistigrisekkel

Egyre elevenebb négy fehér kistigrisben gyönyörködhetnek a Xantus János Állatkert bérletesei. A kölykök nagyot nőttek az ünnepek alatt, lassan három hónaposak, már igazi játékos ragadozók. Erejük, ügyességük napról napra fejlődik. Néha már a belső, elzárt kifutóba is kimerészkednek az anyjukkal. Hangos morgolódásokkal egymás előtt fitogtatják az erejüket, próbálgatva, ki az erősebb, a bátrabb. Játékos „testvérharcuk” nagyon szórakoztató és vidám látvány. Ha ilyen iramban fejlődnek, akkor sajnos már nem sokáig lehet őket látogatni – a program addig tart, amíg a kölykök életét nem zavarja.

Egy gyönyörű csöppség a négyes ikrek közül
Fotó: Xantus János Állatkert

Ha szeretnének tigrisközeli élményeket, akkor még itt a lehetőség a bérlettel rendelkező látogatóknak: előzetes regisztrációt követően bepillantást nyerhetnek a kis fehér tigriseink hétköznapjaiba. Az akció legfeljebb két alkalomra szól.


A tigristréning egyébként egy speciális képzési program része, ami lehetővé teszi, hogy az állatok szorosabb kapcsolatot építsenek gondozóikkal és az emberekkel. Ez a módszer a kicsik érdekeit is szolgálja, mivel így később kevesebb stresszel jár majd számukra egy állatorvosi vizsgálat.

A nagyközönség csak tavasszal láthatja a tigriseket, mivel a téli időszakban fűtött helyiségre van szükségük.

Kapcsolódó Cikkek