2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Sopron

Bemutatták A Gazdagság című darabot

Különleges kiállítás is nyílt
Minden várakozáson felüli fogadtatással ünnepelték a nézők a bemutatón A Gazdagság című komédia szereplőit a Soproni Petőfi Színházban. Arisztophanész művét Katona Imre aktualizálta, a rendező Béres László.

Nagy sikere volt A Gazdagság című darab premierjének
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Maszkos játékot tűzött műsorára a soproni teátrum a komédia évadában a műfaj őshazájából. Sok humorral, tánccal, mozgással, balkáni hangulatú zenével, a megszokottól eltérő  színpadi formavilággal, nyelvrendszerrel, és persze a darabban rejlő erős társadalomkritikával. A különleges színházi élményt vastapssal jutalmazta a közönség.
A bemutató utáni fogadáson Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: a darabválasztással, annak színpadra állítási módjával nem törekedett biztonságos sikerre a színház. Mint mondta, hordozott kockázatot a darab műsorra tűzése, ám ez a téttel bíró produkció végül meghozta a nyereséget az alkotók és a nézők számára. Értékes, érvényes előadás született, amelyben a soproni színészek az egész stábbal együtt újra bizonyították tehetségüket, nyitottságukat, alázatukat a hivatásuk iránt.
Béres László rendező hangsúlyozta: tudták, hogy nem lesz könnyű ennek a darabnak a próbafolyamata, kőkemény munkát végzett az egész csapat, mire megszületett az eredmény. Bízik abban, hogy a befektetett hatalmas alkotói energia a színészek és a nézők számára is maradandó élményt nyújtott.


Patak András szerint értékes, érvényes előadás született
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Az előadás szünetében nyílt meg Szabó Katalin festőművész Gazdagság című tárlata, amelyet Sass László önkormányzati képviselő nyitott meg.
Köszöntőjében hangsúlyozta, a gazdagság, mint szó, fantáziát megmozgató, csábító. Sokrétű tartalommal, témával bír. Hiszen gazdag lehet a termés, az ember, a képzelet, az illatok, az ízek, a művészetek, az irodalom, a zene.
Talán ezért sem véletlen, hogy Szabó Katalin tárlatának és ars poeticájának Weöres Sándor  Tíz lépcső című írásának első sorát idézhetjük: „Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad.” A tárlat február 20-ig látható.

Szabó Katalin festőművész kiállítása sokrétű
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg az új tárlat
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Látványokban sincs hiány az új darabban
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A premier szünetében új kiállítás is nyílt
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek