EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XIX.kerület

Bemutatták az Eötvös utcai KRESZ-park terveit

Lakossági fórumon mutatta be az önkormányzat a kispestieknek az Eötvös utcai KRESZ-park terveit, amelyet a fővárosi önkormányzat százmillió forintos támogatásának köszönhetően várhatóan még az idén megvalósítanak. Hamarosan újabb lakossági fórumok várhatók, miután a Fidesz–KDNP-frakció kezdeményezésére több kis lakótelepi park megújításának tervei is hamarosan elkészülnek. Jó hír, hogy idén a Csokonai utcában kormányzati forrásból a sport- és szabadidőpark is létrejöhet.

A főváros segítségével még idén elkészülhet a park

A lakossági kéréseket is figyelembe véve készültek el a tervek az Eötvös utcai KRESZ-park megújítására, amelyet a napokban lakossági fórumon mutatott be az önkormányzat. A terület a fővárosi önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán nyert százmillió forintból újulhat meg, és a tervek szerint lesz kutyafuttató, fitneszrész, futókör, nyilvános illemhely, pihenőparkrész padokkal, és végre a közvilágítást is kiépítik a most még elhagyatott, sötét parkban. A lakók felvetették, hogy érdemes lenne körbekeríteni a területet, illetve bekamerázni, hogy sokáig megőrizhessék annak szépségét és tisztaságát. Az önkormányzat ígéretet tett, hogy megvizsgálja a lehetőségeket. A fejlesztés a tervek szerint még idén elindul − tájékoztatott a kispest.info. Kiemelték, hogy közben újabb lakossági fórumok várhatók, miután Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok (Fidesz–KDNP) egy korábbi előterjesztésében öt lakótelepi helyszín megújítására tett javaslatot.


Az új parkban lesz futókör, kutyafuttató, nyilvános illemhely, fitneszrész és egy nagy pihenőterület is

− A Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti terület már megújult, úgy tudjuk, hogy az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti rész koncepciótervei is elkészültek. A József Attila utca 71–73. számú ház mögötti, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti és a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területek tervei pedig most készülnek, amelyeket szintén lakossági fórumon véleményezhetnek az ott élők – tudtuk meg Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnoktól, aki a javaslatában szereplő valamennyi lakótelepi rész kapcsán kikérte az ott élők véleményét – így tett a volt KRESZ-park esetében is. A lakók visszajelzései is megerősítették, hogy azt érdemes volna pihenőparkká alakítani. Sokan jelezték, hogy a területen problémát okoz a kutyaürülék, ezért jó lenne egy körbekerített kutyafuttató. A lakossági fórum után véglegesítik a terveket, a terület pedig a fővárosi támogatásnak köszönhetően várhatóan még idén megújul. A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy a Csokonai utcában várhatóan még az idén kialakítják a kormányzati programban szereplő sport- és szabadidőparkot, amelyet teljes egészében kormányzati támogatásból építenek ki.

− Örülök, hogy nem csupán a központi, frekventált területek újulnak meg,  például a központi játszótér vagy a Kós Károly tér, mert elfogadhatatlan, hogy kies, poros területek, széttöredezett pad- és betonasztal-maradványok tarkítják a lakótelepet – mondta a képviselő.


Kapcsolódó Cikkek