EUR: 327,54 Ft
CHF: 301,72 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Extra

Benkő László: Újra megtanultam élni

Benkő László közel egy éve esett át életmentő műtétjén, amikor a májdaganatát eltávolították. Az Omega billentyűse azóta teljesen átértékelte az életét, kilábalt a depresszióból, minden napért hálás a sorsnak. Egy dologtól fél csupán: hogy a betegsége újra felüti a fejét.

Benkő Lászlónak a betegsége élete egyik legnehezebb időszaka volt, de mint mondja, túl van rajta, és hálás minden egyes percért az életében. – Amikor tavaly kimondták a diagnózist, hogy daganat van a májamon, teljesen összetörtem. Nem tagadom, hogy nagykanállal faltam az életet, amíg egészséges az ember, nem is gondol bele, hogy milyen jó dolga van. Az elmúlt időszak pedig az arcomba vágta a keserű felismerést, hogy milyen az az érzés, amikor nincs holnap – mesélte az Omega billentyűse, aki korábban azt mondta, depresszióját és a betegség miatti félelmeit pszichológus segítségével sikerült legyőznie. – Érdekes, hogy nem csupán a betegséget nehéz feldolgozni, hanem azt is kezelnie kell az embernek, hogy túl van a nehezén. Meg kellett tanulnom nem rettegni attól, hogy a betegség kiújulhat, mert akkor az embernek egy nyugodt perce sem lenne. Szerencsére már túl vagyok ezen a mélyponton, és bár ma is az egyik legnagyobb félelmem, hogy visszaesek, megtanultam kezelni ezt a helyzetet. Megtanultam újra élni! Már pszichológushoz sem kell járnom, úgy érzem, újjászülettem – mesélte boldogan Benkő, aki eddig negyedévente járt kontrollvizsgálatokra.


– Szerencsére minden rendben volt, a dokik meg is dicsértek, most már csak félévente kell visszamenni, de minden alkalommal óva intenek attól, hogy megerőltessem magam. Szerintem a család mellett a munka, a zene volt az, ami kihúzott a gödörből. Eszem ágában sincs abbahagyni vagy lassítani – nevetett. – Az ember egy ilyen időszak után átértékeli a dolgokat, azt, hogy mi fontos, és mi nem. Szerencsére sokat éltem, nem szám szerint értem, hanem amit csak lehetett, megéltem, kipróbáltam, és olyan élményekben volt részem, ami másnak két életre is sok lenne. Ma már a munkában is az örömöt keresem, a családom pedig, ahogy eddig is, mindenben támogat.

Benkő Lászlónak a legnehezebb pillanataiban fia és szerető felesége volt legnagyobb támasza. Most, hogy minden rendben van, végre ők is megnyugodhatnak. – A fiam, Balázs és a párom is fellélegezhet végre, nem nyomja az ő vállukat sem a betegségem terhe. Nagyon hálás vagyok nekik, hogy végig mellettem voltak. Nélkülük nem biztos, hogy kibírtam volna – mondta Benkő kissé elcsukló hangon. – Azt mondták, úgy tisztul az ember a félelmeitől, ha néha elérzékenyül, nos, ez manapság nálam elég könnyen megy – tette hozzá nevetve.


Kapcsolódó Cikkek