2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Szeged

Beragadtak a szegedi beruházások

A felújítások rossz kiírása miatt alkalmatlannak nevezte Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének alelnöke a szocialista városvezetést. A munkálatok hetek óta legfeljebb akadozva folynak a már széttúrt területeken. A Liget már lassan fél éve késik.

Jó munkához idő kell – szokták mondani, majd gúnyosan hozzáteszik: rosszhoz meg még több. A felújított Ligetet ősszel kellett volna átadni. A legutóbbi állásfoglalásban szépen hangzott, hogy szilveszterkor már a felújított parkot vehetik igénybe a szegediek, de ebből semmi sem történt meg. Nagy Sándor alpolgármester a decemberi közmeghallgatáson arról számolt be, hogy a városházán akadt, aki optimista volt a szilveszter előtti átadást illetően, más kevésbé állt derűlátóan a kérdéshez. Utóbbiaknak lett igaza: még mindig nem adták át a Ligetet, habár ez a türelmetlenebb szegedieket nem foglalkoztatja. Többen is idő előtt igénybe vették az új rekortán futópályát – erről előző számunkban írtunk.


Érdekes, hogy ezzel párhuzamosan kezdődtek el a munkálatok a Kolozsvári téren. A régóta felújítandó tér rekonstrukciója októberben indult, de már a nyáron 60 millióval drágult a teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszírozott projekt. Az összesen 177 millió forintos beruházás átadásakor a dühöngővel együtt teljesen megújult teret vehetnek igénybe a móravárosiak. De hogy ez pontosan mikor történik meg, csak tippelni lehet, mivel januárban több olvasónk is jelezte, az elhagyatott munkaterületen olykor napokon át senki sem végez munkát. A szegedma.hu még tavaly arról cikkezett, hogy a munkagépek bármilyen térbeli elválasztás nélkül, a játszótérhez egészen közel dolgoznak. Ősszel az önkormányzati szeged.hu arról írt, hogy május végén adják át a megújult Kolozsvári teret, de a hideg téli időjárást hiába kalkulálták ebbe a határidőbe, hiszen legutóbb már arról számolt be az önkormányzat sajtóosztálya, hogy június elején fejezik be a teret.

A Kolozsvári tér holdbéli táján nem sok történt idén

Szőregen esővíz elvezetőt alakítanak ki, de megállt az idő

Ősszel kezdődött el Szeged-szerte az új csapadékvíz-elvezető csatornák kiépítése is. Olvasóink idén már többször is jelezték, hogy a szőregi munkaterületeken, azaz a Tulipán, a Levendula, valamint a Tigris és a Barázda utcában a világon semmi sem történik. A szükséges építőelemek odakint hevernek, a munkagépek érintetlenek. Közülük sokaknak a Tisza Lajos körút körüli szappanopera jutott eszébe, hiszen a kiskörút Petőfi sugárút és Boldogasszony sugárút közötti szakaszának felújításán többször is úgy tűnt, hogy senki sem dolgozik. Ezt több hónapos csúszással – október végéhez képest december végére – sikerült átadni.


Jól esik egy pad a fedett buszmegállóban. Különösen, ha le lehet rá ülni, netán a csomagot is letenni, amit addig sem kell tartogatni, ameddig megjön a busz. Ugye?

Szegeden másképp járhatott a felújítók feje, ők ugyanis a buszmegálló padját kitették a buszmegállóból!

Így, ha esik az eső, netán havazik, akkor a pad magányosan árválkodik a járdán, hiszen ki akarna szívesen leülni egy vizes padra, vagy beletenni a csomagját a hóba.

Pedig a Lófaránál lévő busz- és trolimegálló felújítását már-már szokatlan gyorsasággal fejezték be, habár a kivitelezés kezdetekor kellemetlenséget okozott, hogy a megállóban várakozó utasokat nem tájékoztatták arról, hogy pár hétig ott nem áll meg semmi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.