2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Dunaújváros

Beruházások több mint tízmilliárd forint értékben

Az elmúlt év utolsó napjaiban tette közé 2017. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóját az ISD Dunaferr Zrt. Dinamikus árbevétel-növekedés, jelentősen bővülő exportértékesítés és javuló tőkehelyzet jellemezte a társaság 2017-es évét.

A vállalat konszolidált árbevétele meghaladta a 318 milliárd forintot, ami az elmúlt öt évben az eddigi legjobb eredmény. Az árbevétel növekedésének fő oka a külpiaci erősödés, itt csaknem 60 százalékos volt a bővülés az előző évhez képest. A Dunaferr exportjának döntő része, mintegy 96 százaléka az Európai Unió tagállamaiba irányul. Az uniós acélpiacot stabil keresletnövekedés, az árak emelkedése, valamint az Európai Bizottság által bevezetett antidömping és tiltott államitámogatás-ellenes intézkedések pozitív hatásai jellemezték 2017-ben, e kedvező trendeket a Dunaferrnek sikerült kihasználnia.


A pozitív árbevétel mellett 14 milliárd forintos EBITDA-eredményt (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) produkált a vállalat. Az anyag jellegű ráfordítások 253 milliárd forintra emelkedtek 2017-ben, míg a személyi jellegű ráfordítások 35,3 milliárd forintra csökkentek. Összességében az ISD Dunaferr Zrt. mérleg szerinti nyeresége 2017-ben 18 milliárd forint volt. A vállalat az év során 10 milliárd forintot meghaladó értékben valósított meg beruházásokat. A 2017-ben végrehajtott tőkeemelés révén a cég saját tőkéje 36,8 milliárd forintra növekedett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…