2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Dunaújváros

Beruházások több mint tízmilliárd forint értékben

Az elmúlt év utolsó napjaiban tette közé 2017. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóját az ISD Dunaferr Zrt. Dinamikus árbevétel-növekedés, jelentősen bővülő exportértékesítés és javuló tőkehelyzet jellemezte a társaság 2017-es évét.

A vállalat konszolidált árbevétele meghaladta a 318 milliárd forintot, ami az elmúlt öt évben az eddigi legjobb eredmény. Az árbevétel növekedésének fő oka a külpiaci erősödés, itt csaknem 60 százalékos volt a bővülés az előző évhez képest. A Dunaferr exportjának döntő része, mintegy 96 százaléka az Európai Unió tagállamaiba irányul. Az uniós acélpiacot stabil keresletnövekedés, az árak emelkedése, valamint az Európai Bizottság által bevezetett antidömping és tiltott államitámogatás-ellenes intézkedések pozitív hatásai jellemezték 2017-ben, e kedvező trendeket a Dunaferrnek sikerült kihasználnia.


A pozitív árbevétel mellett 14 milliárd forintos EBITDA-eredményt (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) produkált a vállalat. Az anyag jellegű ráfordítások 253 milliárd forintra emelkedtek 2017-ben, míg a személyi jellegű ráfordítások 35,3 milliárd forintra csökkentek. Összességében az ISD Dunaferr Zrt. mérleg szerinti nyeresége 2017-ben 18 milliárd forint volt. A vállalat az év során 10 milliárd forintot meghaladó értékben valósított meg beruházásokat. A 2017-ben végrehajtott tőkeemelés révén a cég saját tőkéje 36,8 milliárd forintra növekedett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.