EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Bocuse d’Or: Jól halad a magyar csapat felkészülése

Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis (segítő) már a finomhangolásokat végzik.

A két évvel ezelőtti világdöntő óta generációváltás zajlott a magyar csapatnál: noha Pohner Ádám commis-ként már kipróbálta magát a Bocuse d’Oron, séfként a mezőny legfiatalabb tagjának számít, Segal Viktor és Csillag Richárd pedig először szerepelnek majd a magyar csapat tagjaként – közölte a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke a csapat hétfői budaörsi sajtótájékoztatóján.


Hamvas Zoltán a Forma-1 világához hasonlította a Bocuse d’Ort, hiszen a világ legrangosabb szakácsversenyének innovációi később rendszerint leszivárognak a éttermi gasztronómiába is.

Minden körülmény adott a jó szerepléshez, hiszen rengetegen, például norvég sztárséfek is segítik a magyar csapatot az öt és fél órás versenyprogram tökéletesre csiszolásában – jegyezte meg Hamvas Zoltán.


Pohner Ádám felidézte, hogy 2015-ben Molnár Gábor mellett commis-ként versenyezhetett a lyoni világdöntőben, majd 2016-ban séfként indult, és Széll Tamás mögött második lett a magyarországi döntőben.

Mint elárulta, a csapat tagjai hónapok óta heti hat napot gyakorolnak, a versenyre szánt fogásokat folyamatosan fejlesztve, mostanra pedig már a finomhangolásoknál tartanak.

A fogásokhoz igyekeznek minél több minőségi magyar alapanyagot – például tokaji bort, egri bikavért, magyar eceteket – felhasználni, valamint magyar technológiai eljárásokat – mint a derelyekészítés vagy a savanyítás – alkalmazni.

Segal Tamás és Csillag Richárd szintén arról számoltak be, hogy a felkészülés kiválóan halad és hogy a csapat mind technikailag, mind pszichésen jól felkészült a január végi világdöntőre.

A Bocuse d’Or döntőjét a SIRHA élelmiszeripari szakkiállítás keretein belül rendezik meg január 28-29-én, mindkét napon 12-12 csapat készíti majd el fogásait.

A tányértéma idén egy francia klasszikus, a chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni, a hústál kötelező alapanyaga pedig a csontos borjúkaraj lesz, amelyet csonttal együtt, egészben kell megsütniük a versenyzőknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

    Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

    Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

  • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

    Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

    A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

  • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

    Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

    Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.