2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Szekszárd

Bombaformában az új évben is

Január 13-án Abby Bishop és Studer Ágnes vezérletével a végjátékban szerezte meg a győzelmet az Atomerőmű KSC Szekszárd az NKE-Csata ellen, hazai pályán. Ezzel az eredménnyel a KSC a magyar bajnokság tabelláján a második helyére tornázta fel magát, a Sopron csapata mögé.

– Nagyon nehezen, de végül sikerült megvernünk az NKE-Csata csapatát hazai pályán 79-74-re – részletezte Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója. – Már a szezon elején tudtuk, hogy egy nagyon kiegyenlített, erős bajnokság lesz az idei. Egész évben az ellenfél játékán is látszott, hogy ugyan egy új, feltörekvő gárdáról van szó, de a legjobbak közé várják önmagukat a Magyar Bajnokságban. Jelzi ezt az is, hogy nemrégiben igazoltak egy válogatott játékost, akit egyébként ezen a mérkőzésen nagyon jól őriztünk. Frida Eldebrink játékára sajnos nem számíthatott a stábunk, mert apróbb térdsérüléssel bajlódik, emiatt picit pihennie kell, hogy a bajnokság végéig tudja jó formáját hozni.


79-74-re sikerült legyőzni az NKE-Csata formációját  Fotó: Nagy Nándor

A mérkőzés végig közönségszórakoztató, izgalmas fordulatokat tartogatott, és a KSC végül igazi csapatjátékkal nyert.

– Ki szeretném emelni Studer Ágnest, aki az idei szezon legjobbját produkálta. A 15 pontja mellé leszedett 15 lepattanót és kiosztott öt gólpasszt is. Emellett a légiósunk, Abby Bishop úgy gondolom, hogy a második negyed elejétől ellenállhatatlan volt. Ivana Dojkic egyre inkább illeszkedik a csapat játékába, 11 pontot dobott, közte három hárompontosat is elsüllyesztett, és Erica McCall is remekelt a 14 pontjával – tájékoztatott Szabó Noémi.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…