2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Debrecen

Borok és pezsgők versenyeztek

Rekordszámú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen Város Bora versenyre. A megmérettetésre 67 pincészet 126 tételével neveztek Debrecen Város Fehér Bora, Debrecen Város Vörös Bora és Debrecen Város Pezsgője kategóriákban. Összehasonlításul tavaly 56 pincészet 118 tétele versengett a három fődíjért.

Idén is szigorú szabályok szerint zajlott a bírálat. A szakmai és a társadalmi zsűri úgynevezett vakkóstolással pontozta a mintákat. A zsűri elnöke dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem professzora volt. A versenyen pincészetek és egyéni termelők vehettek részt, Magyarország valamennyi borvidékéről. A zsűri három kategóriában hirdetett győztest, akik jogosultak az éremcímke használatára, valamint idén is a Debrecen Város Bálján vehetik át elismerésüket. A „Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet a Demetervin Pincészet (Mád) 2017-es évjáratú, Délceg nevű, furmint, hárslevelű házasítású bora, a „Debrecen Város Vörös Bora 2019”-et Vida Péter (Szekszárd) 2016-os évjáratú Ölelés nevű merlot-ja, a „Debrecen Város Pezsgője 2019” elismerést a Sauska Tokaj Kft. Brut száraz furmint, hárslevelű, chardonnay fehér pezsgője kapta.


A három nyertes ital
Fotó: debrecen.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.