EUR: 334,11 Ft
CHF: 304,86 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb Debrecen

Borok és pezsgők versenyeztek

Rekordszámú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen Város Bora versenyre. A megmérettetésre 67 pincészet 126 tételével neveztek Debrecen Város Fehér Bora, Debrecen Város Vörös Bora és Debrecen Város Pezsgője kategóriákban. Összehasonlításul tavaly 56 pincészet 118 tétele versengett a három fődíjért.

Idén is szigorú szabályok szerint zajlott a bírálat. A szakmai és a társadalmi zsűri úgynevezett vakkóstolással pontozta a mintákat. A zsűri elnöke dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem professzora volt. A versenyen pincészetek és egyéni termelők vehettek részt, Magyarország valamennyi borvidékéről. A zsűri három kategóriában hirdetett győztest, akik jogosultak az éremcímke használatára, valamint idén is a Debrecen Város Bálján vehetik át elismerésüket. A „Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet a Demetervin Pincészet (Mád) 2017-es évjáratú, Délceg nevű, furmint, hárslevelű házasítású bora, a „Debrecen Város Vörös Bora 2019”-et Vida Péter (Szekszárd) 2016-os évjáratú Ölelés nevű merlot-ja, a „Debrecen Város Pezsgője 2019” elismerést a Sauska Tokaj Kft. Brut száraz furmint, hárslevelű, chardonnay fehér pezsgője kapta.


A három nyertes ital
Fotó: debrecen.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…