EUR: 355,30 Ft
CHF: 331,99 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Extra

Boros Lajos pszichológussal dolgozza fel a kómát

Boros Lajos öt hetet feküdt kómában, amit nem csupán neki, de a családjának is fel kell dolgoznia. Mint elmondta, testileg és lelkileg egyaránt össze kell szednie magát, miközben úgy érzi, ismét beleszeretett a feleségébe, és jó úton halad a gyógyulás felé.

Boros Lajos a nyár derekán feküdt be a Városmajor utcai kórházba, hogy szívbillentyűműtétek sorozatát  hajtsák végre rajta. Amikor a rádiós elindult, nem sejtette, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá. Noha úgy tervezte, hogy egyik nap megoperálják, másnap pedig már családja körében lábadozik, a sors közbeszólt. Öt hétig delíriumos kómában feküdt, nem lehetett tudni, hogy egyáltalán visszatér-e, és ha igen, milyen állapotban lesz.


– A lelkem kezdi összeszedni magát, bár most kiderült, hogy vizesedik a tüdőm, ami egyébként normális ilyen szívműtét esetén. A dokik rengeteg tablettát adnak, meg kell találni a legjobb arányt, így minden előírást betartok. Vízhajtót kell szednem, de hol túl sok vizet hajt ki belőlem – ilyenkor akár négy kilót is fogyok –, hol pedig nem eleget, ekkor pedig légzési nehézségeim támadhatnak – mesélt jelenlegi állapotáról a rádiós, aki szerencsésnek érzi magát, mert, mint mondja, műtéte után jó irányba változott az élete. Mindezt feleségének, fiainak, a gyógytornászoknak, az orvosoknak és a pszichológusoknak köszönheti. – Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az orvosok a lelkemmel is törődtek. Azt mondják, természetes, hogy egy ilyen kaliberű műtét után az ember megváltozik. Én érzékenyebb lettem, ilyen sokat még sosem sírtam – mesélte már nevetve Lali király, akit pszichológus segít abban, hogy feldolgozza a kómát.

– Úgy éltem meg, mintha bezártak volna egy sötét pincébe, aztán egyszer csak kilöktek volna a fényre. Nem tudtam, mennyi idő telt el, megdöbbentem, amikor megtudtam, hogy öt hétig aludtam, de mindezt lassan adagolták, hogy ne kapjak sokkot. Azt is csak később tudtam meg, hogy a legsötétebb énem is előtört, verekedtem az ápolókkal, végül le is kellett kötözni. Ebből az időszakból nem emlékszem semmire, a családomnak azonban kőkemény hullámvölgyekkel kellett szembenéznie. A lelkem mélyén való turkálás hozadéka, hogy úgy érzem, 71 évesen ismét beleszerettem a feleségembe, és Vali is belém. Azt mondta, nem is gondolta volna, hogy ilyen klassz, értelmes pasi vagyok, és még mindig vicces tudok lenni – mondta mosolyogva Boros, aki összegyűjtötte megpróbáltatásai legmeghatározóbb élményeit, és úgy döntött, kipróbálja magát a standup világában. – Jót kell röhögni a bajokon, az a gyógyír! Ismét dolgozni fogok, de ne aggódjatok értem, vigyázok magamra!


Boros Lajos
Fotó: Mészáros Diána

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek