2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb II.kerület XII.kerület

Borospincében kávézhatunk a budai hegyekben

A budai hegyek között, a torbágyi pincesor egyik borospincéjében különleges hangulatú francia kávézó fogadja a látogatókat. A C’est La Vie Caféban a több mint húszféle kávé mellett vízkereszt napján, a háromkirályok ünnepén couronne des rois-val, azaz a francia királyok kalácsával is várták a vendégeket.

Fantha Zsuzsanna tulajdonos dél-franciaországi, Provence-ban összegyűjtött tárgyait, vintage kincseit a garázsában tárolta, mígnem a borospincéből kávézóvá alakított C’est La Vie Caféba kerültek.


A francia kávézóban kiszolgáló két fiatalembertől azt is megtudtuk, hogy minden receptet a tulajdonos választott ki, gondosan, és az összes francia finomság helyben készül. Úgy tűnik, jó ötlet volt egy kis francia, provence-i életérzést csempészni a budai hegyek közé, mert az emberek szeretik a kávéházi hangulatot a borospincében. Hogy miért? Talán csak annyi a titok, hogy a házigazdák azt adják a vendégeknek, amit ők is szeretnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.