2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Szekszárd

Börtönőrök mentettek életet

Öngyilkosságot akart elkövetni egy 30 éves letartóztatott férfi a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában. A fogvatartott az engedéllyel magánál tartható saját ruhaneműjével akasztotta fel magát az ágy sarkára, amit az őrök azonnal észrevettek, így időben közbe tudtak lépni.

 

Országszerte 2018-ban 12 fogvatartott életét mentették meg a büntetés-végrehajtási intézetek munkatársai Illusztráció: Mészáros Diána

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtószóvivője elmondta, hogy a letartóztatott férfi január 15-én a délutáni órákban önkezével kísérelte meg kioltani az életét. Mivel a börtönökben folyamatos az ellenőrzés, a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai azonnal észlelték a férfi cselekményét, így rögtön a zárkába siettek, ahol levágták a fogvatartottat. Ennek a gyors reagálásnak is köszönhetően a férfit stabil állapotban szállította a mentő a helyi kórházba.


– Valamennyi börtönvezetőség értesíti az elítélt hozzátartozóit az elkövetett cselekményről. Ebben az esetben is így történt, a szekszárdi börtön parancsnoka az eseményt követően telefonon értesítette a 30 éves fogvatartott édesanyját, aki több alkalommal is megköszönte, hogy a börtön dolgozói megmentették a gyermeke életét. 2018-ban a munkatársaimnak országszerte 12 fogvatartott életét sikerült megmenteniük, ők egyébként mindennap kiemelt figyelmet fordítanak a fogvatartottak önkárosító cselekményeinek megelőzésére, illetve megakadályozására. A Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tavaly nem történt ilyen vagy hasonló eset – zárta mondandóját a sajtószóvivő.

Kapcsolódó Cikkek