EUR: 323,93 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Külföld

Boszorkánysággal vádolt nőt és gyerekeit gyilkolták meg Indiában

Hat ember ellen emeltek vádat India keleti részén, mert megöltek egy boszorkánysággal vádolt asszonyt és négy gyerekét – közölte a helyi rendőrség szerdán.

Az asszony és a négy gyerek testét az otthonuktól nem messze találták meg rendőrkutyák egy kútban Odisa, korábbi nevén Orissza állam egyik falujában. A férj a gyilkosság idején nem volt otthon, ő jelentette be eltűnésüket a rendőrségen.


Az ügyben hat embert tartóztattak le, köztük a falu gyógyítóját, akiről úgy tartották, hogy képes felvenni a harcot a boszorkányok és az általuk előidézett rontás ellen.

A vád ellenük gyilkosság, illetve a boszorkányüldözés elleni törvény több rendbeli megsértése.

A fővádlott azzal védekezik, hogy a meggyilkolt asszony rontást hozott a lányára, aki emiatt megbetegedett és meghalt. Erre a véleményre jutott a gyógyító is, aki ezután arra buzdította a gyászoló apát és a testvéreit, hogy végezzenek az állítólagos boszorkánnyal. A gyilkosok beismerték a tettüket.

Indiában ma tartják magukat is különféle hiedelmek a boszorkányságról és a fekete mágiáról is, különösen az ország keleti és középső részén. A hatóságok szerint évente több mint száz embert – nagyrészt nőket – ölnek meg, akiket boszorkánysággal vádolnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

  Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

  Andrzej Duda lengyel elnök szerdán a nemrég megalapított Virtus et Fraternitas kitüntetést adta át Varsóban 14, különböző országbeli személyiségnek – köztük post mortem a magyar Utassy Loránd ezredesnek -, akik lengyelek életét mentették meg, gyakran saját életük feláldozásával a második világháború alatt és után, a két totalitárius rendszer, a nácizmus és kommunizmus időszakában.

 • Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

  Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

  Története legnagyobb, 150 millió fontos (54,4 milliárd forint) adományát kapta az Oxfordi Egyetem Stephen Schwarzmanttól, a Blackstone befektetési társaság elnök-társalapítójától, a pénz jelentős részéből a mesterséges intelligencia etikai kérdéseit kutató intézetet állítanak fel.

 • Törölte az Adidas világhírű védjegyét az Unió

  Törölte az Adidas világhírű védjegyét az Unió

  Az Adidas német sportszergyártó nem bizonyította, hogy a bármely irányban felvihető, három párhuzamos sávból álló márkajelzésének alkalmazásával az Európai Unió egész területén megszerezte volna annak minden más jelzéstől megkülönböztető képességét, ezért az uniós bíróság helybenhagyta az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) a védjegy törlését előíró döntését.