2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Brexit: Valószínűleg a határidő kitolását indítványozzák a britek

Valószínűleg a brit EU-tagság megszűnésének 2019. márciusi határidejének kitolását indítványozzák a délután folyamán a brit parlamentben – mondta Magyarics Tamás egyetemi tanár az M1 aktuális csatornán kedden.

A szakértő szerint a halasztás esetleges elfogadása technikai problémákkal jár majd, hiszen ha a britek az EP-választásokkor még mindig hivatalosan tagok, akkor az eddig szétosztott 73 brit EP-képviselői helyet zárolják vagy visszaosztják.


Elmondta: a brit parlamentnek a márciusi határidőhöz tartva magát február 26-ig kellene a megállapodás valamilyen formáját elfogadnia. Erre kevés az esély, hiszen a következő két hónap 32 ülésnapján 9 törvényt és 500 körüli módosító javaslatot kellene, hogy elfogadjanak – fűzte hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    A magyarok és a németek között szövetség köttetett harminc évvel ezelőtt a határnyitáskor és a berlini fal leomlásakor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület (Jugendwerk) új irodájának megnyitóján.

  • Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába két évszázaddal az után, hogy a vadászat miatt kihalt a faj a térségben – közölték csütörtökön holland illetékesek.