EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Brexit: Elbukhat a brit kormány elleni bizalmatlansági indítvány

A Századvég szakértője szerint valószínűleg elbukik a brit kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány, mivel kedden az alsóházi konzervatív párti képviselők a Brexit-megállapodás, és nem Theresa May brit miniszterelnök ellen szavaztak.

Halkó Petra az M1 aktuális csatornán azt mondta, a miniszterelnök jelenlegi feladata, hogy a legkisebb rossz felé terelje az országot.


Elmondta: Theresa May-nek hétfőig van lehetősége arra, hogy alternatívákkal álljon elő a brit európai uniós tagság megszűnésének (Brexit) ügyében. Nagy eséllyel bekövetkezik a kemény Brexit, amelynek során az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lépne ki az unióból, illetve egy új népszavazás kiírása is felmerült – fűzte hozzá.

Rámutatott: kemény Brexit esetén nagyobb gazdasági és társadalmi “pánikhelyzet” alakul majd ki.

A brit Munkáspárt kedden indítványozott bizalmatlansági szavazást a kormány ellen, miután a brit parlament alsóháza 230 szavazat többséggel (432 nem 202 igen mellett) elutasította a kormány és az EU Brexit-megállapodását. A brit parlament alsó háza délután szavaz a kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítványról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.