EUR: 329,26 Ft
CHF: 302,91 Ft
2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Brüsszel pénzt adna Sorosnak

Két olyan döntést is hozott nemrég az Európai Parlament bevándorláspárti többsége, ami Soros Györgynek kedvez, miközben anyagilag bünteti a migrációt ellenző országokat, így Magyarországot.

Múlt csütörtökön az Európai Parlament (EP) két nagyon fontos indítványt szavazott meg. Az egyik a civil szervezetek számára szánt források megháromszorozása, így a 2021–2027-es uniós költségvetési keretben az NGO-k számára 1,8 milliárd eurót (573 milliárd forint) különítenének el. A pénzek nagy része természetesen Soros bevándorlást támogató szervezeteihez kerülne.


Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) fogadja Soros Györgyöt Brüsszelben 2017. április 27-én (Fotó: MTI)

– A jövőben Soros György mellett az európai adófizetők, köztük a magyarok is finanszírozni fogják a nyíltan bevándorláspárti, Magyarországot folyamatosan támadó álcivileket – reagált Gál Kinga fideszes EP-képviselő.

A migránspárti képviselők – köztük a magyar ellenzékiek – azt is megszavazták, hogy a megítélt közösségi források kifizetését a 2021–2027 közötti költségvetési ciklusban jogállamisági feltételekhez kötnék. Brüsszeliről, magyarra lefordítva mindez azt jelenti, hogy a bevándorlást nem támogató országoknak kevesebb pénz jutna a közösből.


– Migrációt segítő jogalkotási folyamatok zajlanak az Európai Unióban. A brüsszeli vezetés igyekszik visszapótolni Soros Györgynek az elkötött pénzt. A brüsszeli elit legalizálni szeretné a migrációt – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója.

MTI Fotó: Varga György

 

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szerint  a fentiek beleillenek a Magyarország elleni támadások sorába.

– Ez a szavazás semmi másról nem szólt, minthogy el akarják venni a pénzt azoktól az országoktól, amelyek bevándorlásellenes politikát visznek, és oda akarják adni olyan szervezeteknek, amelyek bevándorláspártiak – fogalmazott Szijjártó.

A jobboldali lengyel kormánypárt EP-képviselője, Zdzislaw Krasnodebski szerint az elfogadott kitételek nincsenek összhangban az uniós alapszerződésekkel. Úgy látta: a mechanizmus csupán a politikailag kényelmetlen államok fegyelmezését szolgálná.

Mint ismert, Soros György rendszeresen ad utasításokat az EU vezetőinek, és az EP-képviselők jelentős része szerepel a milliárdos megbízható szövetségeseit tartalmazó listán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.