EUR: 323,39 Ft
CHF: 290,89 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Brutális szkinhedvezér volt Sneider

Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amelyből kiderül, hogy a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhedtársaival agyba-főbe vert egy roma férfit, amiért felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A Lokál is beszámolt róla, hogy az 1990-es évek elején nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Sneider Tamást, a Jobbik regnáló elnökét, akinek még a 2016-os esküvőjét is rasszista és homofób viccek kísérték, sőt felesége náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet.


Forrás: Ripost.hu

Sneider összevissza nyilatkozik szkinhedmúltjáról, hol a régmúlt történéseiként szeretné beállítani, hol büszkén vállalja bőrfejű múltját.

„Ha egy szkinhedvezér sem szerepel a radikálisok között, akkor ott már komoly probléma van” – mondta például 2016-ban.


A Ripost most újabb részleteket közölt a szkinhedvezér Sneider múltjáról. Az egri bőrfejűek olyan náci beceneveket viseltek, mint Mengele, kis Hitler, Fritz, Führer, míg Sneider szerényen „Roynak” (Királynak) hívatta magát. A bandát a náci SS mintájára Sneider-Schutzstaffelként (Sneider védőosztag) emlegették. Ezzel a felkiáltással vonultak ki 200 fős „sereggel” 1990. szeptember 14-én a Csebokszárinak nevezett egri lakótelepre. A menet katonai alakzatban, náci jelszavakat skandálva haladt, az élen Sneider Tamás menetelt.

Akkor csak a félelemkeltés és felforgatás volt a cél, de 1991. október 14-én Sneider már a vádlottak padján ült, mert 20 fős osztagával együtt megvertek egy roma származású, mozgássérült férfit. A vádirat szerint F. Bélát Sneider ütötte le, majd a földre került áldozatot Sneider és emberei botokkal és kábeldarabokkal ütlegelték, és összerugdosták. A mozgássérült férfi súlyos arcsérüléseket szenvedett.

„Büdös cigányok, rohadjatok a kurva anyátokba, büdös tőletek a levegő, mocskos cigányok, dögszagúak vagytok” – a Ripost szerint ezeket üvöltözték Sneiderék verés közben. A Jobbik jelenlegi elnöke végül beismerő vallomást tett, így megúszta nyolc hónapos börtönbüntetéssel, amit három évre felfüggesztettek.

A ma már a Jobbikkal összefogni kész balliberális értelmiség akkor nagyon felháborodott az enyhe ítéleten.

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.

 • 2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők egymás után három napon tárgyalnak a kormány javaslatáról.

 • 500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  Több, mint 500 ezer forint gyűjtöttek össze a leukémiában elhunyt újságíró, Blahó Dávid emlékére rendezett jótékonysági koncerten és labdarúgó-emléktornán.