EUR: 332,91 Ft
CHF: 302,63 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Budapest

Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

A Linkin Park énekese, Chester Bennington tavaly júniusi öngyilkossága óta a zenekar másik alapítója, Mike Shinoda szólókarrierbe kezdett. A zenész a fájdalom és a tehetetlenség elől menekült az önmegvalósításba, többször nyilatkozta, hogy a gyászidőszakot csak ily módon sikerült túlélnie, noha a tragédiát még a mai napig nem sikerült teljesen feldolgoznia. Chester halála a család és a zenésztársak mellett egyébként az egész világot megrázta, beleértve azokat a magyar rajongókat is, akik az eset előtt néhány héttel még mit sem sejtve buliztak a Linkin Park legnagyobb slágereire a VOLT fesztiválon Sopronban. Az énekes hirtelen halála után sokakban fogalmazódott meg a kérdés, hogy vajon lesz-e Linkin Park a továbbiakban. –Abszolút szándékozom folytatni a Linkin Parkkal, és a srácok is ugyanezt érzik. Sok mindent kell újjáépítenünk, és sok a megválaszolatlan kérdés is, ezért ez időbe fog telni – válaszolt a sokak által feltett kérdésre Shinoda.

Chester Bennington és Mike Shinoda
Profimedia, Sputnik

A zenekar tehát nem oszlott fel, de a tagok közül egyelőre csak Mike zenél aktívan, aki most főként a szólókarrierjére koncentrál. Tizenhat számos Post Traumatic című albumát néhai zenésztársa, és jó barátja, Bennington halála és az azt követő érzelmi hullámvasút ihlette. Az összes dal közül talán a legelső, az Over again sikerült a legkomorabbra. Ebben Shinoda arról énekel, hogy sosem tudhatjuk, hogy a szeretteink közül ki fog minket itt hagyni búcsú nélkül. Emellett óriási sláger lett a Crossing the line és a Running from my shadow, a kritikusok szerint a lemez görbéje pedig dalról dalra egyre pozitívabb képet mutat. Mindez azt bizonyítja, hogy a zene egy kiváló terápia, ami idővel még a legfájóbb sebeket is begyógyíthatja. Shinoda ráadásul teljesen önmaga producere, a koncerteken rappel, énekel, gitározik és zongorázik, de a színpadon kívül is mindent ő maga menedzsel. Ő tervezte például a lemez borítóját, de a fellépéseinek vizuális elemeit is ő maga festette és filmezte. Külön jó hír, hogy a zenész legtöbb koncertjén a saját dalai mellett a Linkin Park egyik legmeghatározóbb slágerét, az In the End-et is elszokta játszani egy szál zongorával, míg a közönség egy emberként énekli Chester Bennington részeit, ami elképesztően megható akusztikus és vizuális élményt ad. Mike pedig a rajongók legnagyobb örömére nemrég jelentette be, hogy a jövő év tavaszán európai turnéra megy, amely az óriási sikerrel zajló észak-amerikai Monster Energy Outbreak Tour folytatása. A koncertsorozat budapesti állomása 2019. március 12-én lesz, a jegyek pedig már most rohamtempóban fogynak, így minél hamarabb érdemes lecsapni egyre.


Kapcsolódó Cikkek