2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Buffon: Pánikrohamok miatt nem tudtam játszani

Sokak szerint a PSG-t erősítő Gianluigi Buffon a világ legjobb kapusa, azonban, mint mindenkinek, neki is megvannak a saját démonjai. A Vanity Fair című lapnak nyilatkozva elmesélte, hogy nem mindig volt egyszerű az élete.

Kevesen tudják, de Gianluigi Buffon ultramúltra tekinthet vissza, ugyanis szülővárosa klubjáért, a Carrarese-ért élt-halt.


„Nagyon szép idők voltak azok, mindenhova elkísértük a csapatot. Gyerekként úgy éreztem, hogy legyőzhetetlen vagyok, és ha odateszem magam, akkor bármilyen akadályt le tudok győzni. Egyszer még a kábítószert is kipróbáltam. Emlékszem, hogy a Carrarese meccsein hatalmas füst volt a lelátókon, igaz, nem pirotechnikai eszközök miatt, hanem mert legalább kétszázan pipáztak egyszerre” – mesélte a Vanity Fairnek a 40 éves kapuslegenda.

, IProfimedia, Alamy

Buffon a Parma együttesében kezdte karrierjét 1995-ben, majd 2001-ben igazolt a Juventusba. A kezdet viszont nem volt zökkenőmentes, ugyanis két év elteltével komoly depresszióval kellett megküzdenie.

„Egy rövid ideig úgy éreztem, hogy semminek sincs értelme körülöttem. Úgy éreztem, hogy senki sem foglalkozik velem mint emberrel, csak a futballista érdekelt mindenkit. Az emberek Buffonra voltak kíváncsiak, nem Gigire. Bonyolult időszak volt. Egy mérkőzés előtt oda kellett mennem a kapusedzőhöz és közölnöm kellett vele, hogy nem tudom vállalni a játékot. Pánikrohamom volt” – mondta.

Buffon nem először említette depresszióját. Egy 2014-es interjúban, amelyet a FourFourTwo magazinnak adott, azt mondta, hogy egy időben nem beszélt a problémájáról, de idővel megtanulta megosztani a barátaival, a csapattársaival és a családjával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Az olaszországi Coneglianóban megrendezett Európa Kupán kezdték a nemzetközi szezont a magyar kick-boxosok. A több korosztály számára kiírt Golden Glove elnevezésű versenyen – ahová közel 1500-an neveztek – a 22 résztvevő nemzet közül Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

 • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

 • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.