EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,68 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Szolnok

Csalók próbálnak pénzt szerezni az E.ON nevében

Az E.ON oldalára belépve egy felugró ablak figyelmezteti az ügyfeleket, hogy ismeretlen támadók próbálnak hamis e-mailekkel pénzt kicsalni a szolgáltató ügyfeleitől. A levelek megtévesztésig hasonlítanak az eredeti elektronikus számlaértesítőkre, és általában alacsony összeg átutalásáról szólnak.

A hamis számlaértesítő e-mailek onnan ismerhetők meg, hogy nem az E.ON által használt e-mail címről érkeznek, hanem a [email protected]ól vagy a [email protected]ól, míg a szolgáltató a [email protected] használja. Ezenkívül a csaló számlaértesítőkben a „Kedves vásárló!” megszólítás áll, míg a valódi e-mailekben az E.ON mindig a nevén szólítja az ügyfeleit. Az eredetire nagyon hasonlító levélben több hivatkozás is az E.ON oldalára vezet, ami miatt még nehezebb észrevenni a csalást. A hivatkozások közül a fizetés indítására megadott link vezet egyedül a csalók fizetési felületére, azonban ez is a megtévesztésig hasonlít az E.ON felületére és az OTP Simple Play fizetési felületére.


Ha valaki megadta a bankkártyaadatait, azonnal keresse fel a bankját!
Fotó: Profimedia

A csalók csak abban az esetben tudnak visszaélni a személyes adatokkal, ha a hamis e-mailben található linkre kattintva valaki megadta az adatait. Ha ez megtörtént, az E.ON mielőbbi jelszóváltoztatást javasol az online ügyfélszolgálati fiókban, illetve ha ugyanezt a jelszót használják más felületeken is, akkor ott is. Ha valaki megadta a bankkártyaadatait, azonnal keresse fel a bankját.

Az E.ON megtette a szükséges jogi lépéseket, de arra kéri az ügyfeleket, hogy alaposan ellenőrizzék le az e-maileket és csak akkor indítsanak el fizetést, ha megbizonyosodtak arról, hogy valóban az E.ON-tól érkezett a levél. További információ és segítség a hamis levelek kiszűrésében az E.ON honlapján olvasható.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.